Remedii naturale pentru călcâie crăpate

Călcâiele crăpate sunt, în general, cauzate de o cantitate insuficientă de umiditate. Însă, această problemă dureroasă și jenantă poate fi vindecată cu câteva remedii simple pe care le poți prepara chiar tu acasă.

09 mai 2017, 08:50
Remedii naturale pentru călcâie crăpate

Miere

Lasă apa să curgă în cadă până-ți acoperă picioare și adaugă o ceașcă de miere în ea. Ține picioarele în apă aproximativ o jumătate de oră. Nu le clăti, ci pune-ți șosete și lasă-le așa peste noapte.

Suc de lămâie (bio) și apă de trandafiri

Pune în apa caldă din cadă sucul proaspăt stors de la o lămâie, patru lingurițe de apă de trandafiri și două linguri de sare mare. Ține picioarele în apă în jur de o jumătate de oră și apoi pune-ți șosete. Clătește-le a doua zi.

Ulei de măsline

Pune la încălzit ulei de măsline. Atunci când temperatura este suportabilă, masează călcâiele cu el 2-3 minute și pune-ți șosete. Repetă tratamentul câteva zile și călcâiele picioarelor își vor reveni.

Pulpă de banană

Descojește o banană și pasează fructul. Aplică pasta obținută pe călcâie, las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește picioarele cu apă călduță. Mai târziu, aplică niște cremă hidratantă și pune-ți o pereche de șosete peste noapte.

Ulei de nucă de cocos

Pune-ți în palmă niște ulei de nucă de cocos și masează călcâiele și picioarele 2-3 minute, apoi pune-ți șosete. Pentru rezultatele dorite, repetă tratamentul câteva zile.

Bicarbonat de sodiu

Lasă apa caldă să curgă în cadă și adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Ține picioarele în această apă o jumătate de oră și apoi clătește-le. După 60 de minute, aplică pe călcâie o cremă hidratantă și las-o să acționeze pe timp de noapte.

Diabetul și obezitatea sunt cei doi factori de risc pentru călcâiele crăpate. Însă, toți oamenii se pot confrunta cu această problemă. Pentru a o preveni, consumă cât mai multă apă, evită dușurile cu apă excesiv de caldă și folosește-te de remediile naturale enumerate mai sus.

Descoperă cauzele și simptomele conjunctivitei.