Remedii naturale pentru tratarea varicelei

Varicela este cauzata de un virus si afecteaza de obicei copiii, fiind contractata o singura data in viata. Varicela se manifesta initial sub forma unei eruptii pe piele, care poate acoperi un procent mare din corp.

23 mart. 2015, 09:08
Remedii naturale pentru tratarea varicelei

Eruptia poate dura de la cateva zile la cateva saptamani, dar exista diferite optiuni de tratamente naturiste prin care se poate modifica rapid procesul de recuperare si vindecare.

Unul dintre aspectele cele mai notabile ale varicelei este natura sa contagioasa. Din acest motiv, este foarte important ca cineva care sufera de varicela sa intre in carantina, in scopul de a preveni raspandirea. Asa cum am mentionat, acest virus este contractat la o varsta frageda, dar nu este neobisnuit sa apara si la adulti sau la grupuri mari de copii, deoarece se raspandeste rapid. Odata ce ati avut varicela, corpul dezvolta o toleranta la dezvoltarea unui alt focar.

Citeşte şi Remedii naturiste pentru cearcăne. Cum să-ţi recapeţi strălucirea

Peste tot in lume, exista metode de a contracara varicela, iar unele dintre cele mai populare si eficiente cai de atac naturale, ce pot fi facute acasa, sunt prezentate mai jos.

Bicarbonat de sodiu

Un remediu popular pentru tratarea varicelei este utilizarea de bicarbonat de sodiu, care poate fi amestecat cu apa si transformat intr-un tip de pasta. Aceasta pasta se aplica pe piele, componentele din bicarbonatul de sodiu ajutand la reducerea senzatiei de mancarime. Prin folosirea bicarbonatului de sodiu se pot evita cicatricile si semnele ce pot ramane in urma varicelei.

Citeşte şi Beneficiile uimitoare ale bicarbonatului de sodiu în materie de frumuseţe

Coriandru

Un remediu pe baza de plante, traditional, include coriandrul, ce ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Coriandrul este o planta cu o multime de compusi organici benefici.

Citeste continuarea articolului pe CuradeMiere.ro.