Remediul care te va face să uiţi de constipaţie

Unul dintre cele mai complexe sisteme ale organismului uman este sistemul digestiv, iar vorba „ești cea ce mănânci" nu este deloc departe de adevăr.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 07:29
Remediul care te va face să uiţi de constipaţie

Sănătatea merge mână în mână cu digestia, un sistem digestiv deficitar se va răsfrânge asupra întregului organism. Astfel că alimentația și hidratarea corespunzătoare joacă un rol extrem de vital, motiv pentru care mâncarea procesată și substanțele toxice ar trebui evitate cu orice preț.

Din păcate constipația nu are o vârstă anume la care să apară și să îți dea bătăi de cap, este suficient să nu te hidratezi corespunzător, să mănânci haotic o perioadă scurtă chiar sau să te confrunți cu problema numită constipația călătorului ca să se declanșeze pe o perioadă mai mare de timp.

Un colon sănătos înseamnă o viață sănătoasă

Chiar și preventiv, curățarea colonului de cel puțin două ori pe an este vitală pentru menținerea sănătății tale. În felul acesta vei contribui substanțial la eliminarea deșeurilor acumulate și menținute în colon prin lipsa mișcării și a alimentației corespunzătoare.

Tot ce ai nevoie pentru a prepara remediul anticonstipație este: 150 grame de prune, 150 grame de curmale, 5 cești de apă clocotită.

După ce ai clocotit apa adaugă prunele și curmalel, apoi lasă-le la fiert la foc mic pentru 15 minute.

Lasă remediul la răcit și transferă-l într-un borcan din care să consumi câte o lingură de amestec în fiecare dimineața pe stomacul gol după care este necesar să bei două pahare de apă la temperatura camerei.

Uită de problemele digestive

Pe lângă acest remediu este indicat ca o zi pe săptămână în care nu ai foarte mult de alergat sau în weekend să apelezi la ziua de detox, și anume, toată ziua să consumi un singur aliment bogat în fibre și să consumi cât mai multă apă.

Astfel poți să apelezi la morcovi, mere, prune, iaurt maxim 1 litru sau chefir ori sana, hrișcă, nectarine, castravete, portocale.

Evită să consumi orez sau făinoase dacă ai probleme cu constipația și nu reușești să consumi mai mult de 1,5 litri de apă pe zi.

Mișcarea fie că este vorba de mersul e jos în pas alert sau 30 d eminute de alergare va ajuta substanțial colonul să elimine fecalele acumulate și să combată astfel constipația.

În cazul în care problemele colonului nu sunt diagnosticate la timp și nu se alege o alimentație sănătoasă consecințele pot fi în cel ami rău caz instalarea cancerului de colon.

Află cum poți slăbi cu kilogram pe zi cu ajutorul consumului de hrișcă AICI