Remeş, condamnat la trei ani de închisoare, a ajuns în ARESTUL Poliţiei

Foştii miniştri Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş au fost condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboşul". Mureşan este deja după gratii, executând acum o pedeapsă de şapte ani de detenţie într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri. Luni după ora 10.00, Decebal Traian Remeş a mers la sediul IPJ Maramureş să se predea, numai ca Poliţia l-a trimis acasă întrucât documentul care să conţină decizia de luni a instanţei privind condamnarea lui nu ajunsese la autorităţi. După câteva zeci de minute, Remeş a revenit şi acum se află în arestul Poliţiei.

RomaniaTV.net
25 feb. 2013, 09:18
Remeş, condamnat la trei ani de închisoare, a ajuns în ARESTUL Poliţiei

Decebal Traian Remeş, care locuieşte la Baia Mare, a ajuns cu o maşină la Poliţia Maramureş, în jurul orei 10.20. Fostul ministru a coborât din maşină la poarta Poliţiei, intrând singur în sediu pentru a se preda autorităţilor care trebuie să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei. El nu a dorit să comenteze decizia magistraţilor.

Mandatul de executare a pedepsei nu a ajuns încă la Poliţia Maramureş, dar domnul Remeş era la curent cu sentinţa şi s-a prezentat mai repede la Poliţie„, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş, Cecilia Grozavu.

După câteva minute, Decebal Traian Remeş a părăsit sediul IPJ Maramureş, s-a plimbat o oră prin oraş, apoi a revenit la sediul Poliţiei şi s-a predat,  mandatul de executare a pedepsei ajungând în cele din urmă la instituţie. Potrivit Ceciliei Grozavu, Remeş va fi dus în Centrul de Reţinere şi Arest al Poliţiei Maramureş, urmând ca apoi să se stabilească în ce penitenciar va fi încarcerat.

Instanţa a menţinut luni condamnarea lui Decebal Traian Remneş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare dispusă în 14 februarie 2012 de un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, rămâne cu condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare dispusă prin sentinţa din 14 februarie 2012.

Decizia completului de cinci judecători al instanţei supreme este definitivă, astfel că mandatele privind pedepsele dispuse urmează să fie puse în executare.

Decebal Traian Remeş a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei „Construct Europromt” SRL Certeze – aparţinând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă – la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea.