Remus Cernea: Propun ca deputaţii să recupereze săptămânile nelucrate în timpul campaniei electorale

Deputatul Remus Cernea propune ca în perioada vacanţei parlamentare deputaţii să recupereze cele trei săptămâni nelucrate în timpul campaniei electorale, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 12:23
Remus Cernea: Propun ca deputaţii să recupereze săptămânile nelucrate în timpul campaniei electorale

Remus Cernea vrea ca programul de lucru să fie prelungit la începutul lunii iulie cu două săptămâni, iar sesiunea din toamnă să înceapă cu o săptămână mai devreme.

‘Propunerea mea este ca pe perioada vacanţei parlamentare, în iulie şi august, să recuperăm cele trei săptămâni nelucrate în plen, prelungind programul la începutul lunii iulie cu două săptămâni şi începând apoi sesiunea din toamnă cu o săptămână mai devreme pentru că sunt sute de legi care au rămas nediscutate şi nevotate’, a declarat Cernea, marţi, la Palatul Parlamentului.

Deputatul a depus la Biroul Permanent o solicitare în aceste sens.

‘Am depus luni la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o solicitare întrucât în cursul lunii mai program formal a existat la Camera Deputaţilor, dar în realitate din cele patru săptămâni care au precedat alegerile europarlamentare doar în una s-a muncit efectiv în plen, trei nu. Or, la cum se întâmplă şi în şcoli şi la orice loc de muncă, dacă o zi nu se lucrează, ea este recuperată’, a spus Remus Cernea.