Gata cu ghiozdanul plin cu manuale: se introduc manualele în format digital

Ministerul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, că introducerea manualelor în format digital pentru clasele I şi a II a reprezintă "un moment important în evoluţia şcolii şi în dezvoltarea societăţii româneşti".

11 aug. 2014, 11:05
Gata cu ghiozdanul plin cu manuale: se introduc manualele în format digital

„Faptul că din această toamnă elevii claselor I şi a II-a vor avea manuale noi, inclusiv în format digital, marchează o nouă pagină în istoria educaţiei româneşti. Acesta este un moment important în evoluţia şcolii şi în dezvoltarea societăţii româneşti.

Introducerea manualelor digitale este un pas necesar spre modernitate, o adaptare a sistemului de învăţământ la lumea tehnologiei şi la ceea ce se întâmplă în mod concret în viaţa generaţiilor actuale de copii. Practic, prin intermediul manualelor digitale, şcoala românească se apropie de elevi şi răspunde mai bine nevoilor şi aşteptărilor acestora. Cea mai mare parte a copiilor trăiesc în era digitală. Este aşadar momentul ca şi şcoala să ofere elevilor instrumente şi metode de învăţare adaptate lumii tehnologice în care ei se află deja„, a declarat Remus Pricopie.

VEZI ŞI: Peste 40% din forţa de muncă a României este analfabetă digital

Ministrul Educaţiei a dat asigurări că procesul de modernizare a sistemului de învăţământ va continua în anii următori.

Acest proces de modernizare a sistemului de învăţământ va continua în anii următori. Astfel, odată cu aprobarea noilor programe şcolare pentru ciclurile primar, gimnazial şi liceal, toţi elevii din România vor putea beneficia, treptat, de manuale noi, în format digital„, a conchis oficialul.

CITEŞTE ŞI: Anunţ important pentru elevi: ce se întâmplă din septembrie