Remus Truică, turnat în faţa procurorilor de fosta soţie. Ce TERTIPURI folosea pentru a obţine credite

Milionarul Remus Truică a fost denunţat la DIICOT chiar de fosta sa soţie. Irina Truică le-a spus procurorilor care este mecanismul prin care afaceristul a luat fraudulos credite de zeci de milioane de euro, informează România TV.

RomaniaTV.net
25 mai 2015, 12:23
Remus Truică, turnat în faţa procurorilor de fosta soţie. Ce TERTIPURI folosea pentru a obţine credite

Irina Truică le-a dat detalii anchetatorilor despre creditul de 3 milioane de euro luat de soţul ei în 2008, credit care trebuia returnat după trei ani.

„O asemenea structură a creditului ar fi însemnat ca soţul meu să producă venituri de cel puţin 100.000 euro luna, pentru a rambursa sumele împrumutate. Or, soţul meu nu a înregistrat niciodată venituri de un astfel de nivel, nici măcar pe societăţile în care era implicat, cu atât mai puţin pe persoana fizică”, le-a spus Irina Truiă anchetatorilor, potrivit datelor de la dosar.

Citeşte şi DIICOT: Remus Truică a investit banii din creditele frauduloase în case şi ambarcațiuni de lux

Mai mult, Irina Truică le-a spus procurorilor că soţul ei a garantat creditul cu terenuri care nu îi mai aparţineau: „Soţul meu a vândut două loturi de valoare redusă unei persoane despre care bănuim că era angajată a BRD, la un preţ foarte mic, pentru ca numai după două săptămâni, aceleaşi loturi să fie aduse drept garanţie de către aceeaşi angajată a BRD la creditul luat de Remus Truică”.

Remus Truică este urmărit penal în dosarul bancherilor după ce procurorii DIICOT au descoperit că el că a fost beneficiarul unor credite frauduloase în valoare de peste 35 de milioane de euro. În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi alţi oameni de afaceri importanţi, printre care Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu. De asemenea, procurorii au disjuns un dosar şi pentru creditul luat de Elena Udrea.

Citeşte şi Dezvăluiri despre mafia bancherilor. Cum funcţiona mecanismul de acordare a creditelor pentru VIP-uri


loading...