Remus, un poliţist de doar 22 de ani, s-a sinucis la Constanţa. Nu avea bani suficienţi să-şi îngrijească părinţii bolnavii

Trupul bărbatul în vârstă de doar 22 de ani a fost găsit de colegii, într-o autospecială, pe câmp, în comuna Cumpăna. Problemele financiare ar fi fost unul dintre motivele care l-au împins să își ia viața. Părinții lui Remus erau cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă.

01 dec. 2023, 23:11
Remus, un poliţist de doar 22 de ani, s-a sinucis la Constanţa. Nu avea bani suficienţi să-şi îngrijească părinţii bolnavii

Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa a transmis că a fost sesizat, la data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, cu privire la faptul că, în comuna Cumpăna, a fost găsită o persoană decedată, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului.  În urma deplasării la fața locului, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind stabilită identitatea victimei, în persoana unui bărbat, de 22 de ani, din județul Vâlcea.

Totodată, s-a constatat faptul că acesta este polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, fiind încadrat din anul 2023. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Elicopter prăbușit pe autostradă chiar de 1 Decembrie! Pilotul a evitat o tragedie în ultima clipă

„Incompetența a ucis un polițist la Constanța! Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023, a fost repartizat la 400 km de casă, la Poliția Cumpăna, IPJ Constanţa, a efectuat ieri ultimul serviciu.
Acesta și-a pus capăt zilelor, împușcând-se cu arma din dotare în cap, pe un câmp, în timp ce se afla în interiorul autospecialei de poliție. Un suflet pierdut care nu a fost semnalat nici la testările psihologice și nici de către șefii care aveau obligația să îl monitorizeze.

Sunt mii de drame ale tinerilor care intră în poliție și care ajung să fie repartizați la sute de km de casă, cu salarii care nu le acoperă cheltuielile de chirie și de subzistență, de care nu pasă nimănui!

Părinții lui Remus erau cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă. Durerea era mare și frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea acest tânăr. Dar cu toate acesta, nu interesa pe nimeni și nici nu se punea problema să i se aprobe mutarea mai aproape de casă.

Viața trăită de românii săraci din diaspora: Ziua Națională sărbătorită prin apeluri video. Doar așa își văd unii oameni soțiile și copiii în timp ce aleargă după bani

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere, în așa fel încât după absolvirea școlii sau după trecerea în corpul ofițerilor, să îți desfășori activitatea în județul de origine, în mijlocul familiei și a celor pe care îi ai în grijă. Nu există predictibilitate în carieră, iar majoritatea mutărilor se realizează doar dacă sună cineva de la “partid”, a scris sinducatul Europol, pe Facebook.

Polițistul se angajase în luna aprilie a acestui an, imediat după absolvirea cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, și provenea din Vâlcea. Lucra la postul de poliție din Cumpăna, comuna în care și locuia.

Pe 30 noiembrie a.c., ar fi venit mai devreme la muncă, de unde ar luat o citație, ca pretext pentru a putea ieși pe teren. Acesta s-ar fi deplasat apoi, cu o autospecială a Inspectoratului, pe un câmp, unde ar fi folosit arma din dotare pentru a se sinucide. Colegii care l-au găsit au fost nevoiți să spargă geamurile mașinii, întrucât portierele erau blocate. Potrivit surselor Europol, tânărul s-ar fi confruntat cu probleme financiare. Numele său era Remus Stângă și trecuse recent printr-o serie de testări, inclusiv cea psihologică, înainte de a fi încadrat.