Avocatul Poporului cere redeschiderea spitalelor: „Din toate datele care ne reveneau din teritoriu, rezulta că situaţia era dramatică”

Avocatul Poporului a declarat, miercuri, că i-a cerut de mai multe ori ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, deschiderea tututor spitalelor. Renate Weber susţine că a primit un răspuns "foarte vag" din partea unui secretar de stat, iar situaţia a rămas aceeaşi - "oamenii nu au fost primiţi în spitale".

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 20:10
Avocatul Poporului cere redeschiderea spitalelor: „Din toate datele care ne reveneau din teritoriu, rezulta că situaţia era dramatică”

„Noi am cerut redeschiderea spitalelor în general pentru că din toate datele care ne reveneau din teritoriu, rezulta că situaţia era dramatică peste tot. Pe 10 aprilie, i-am trimis prima solicitare domnului ministru (Nelu Tătaru), plecând de la ordinele acelea care au fost date şi care vorbeau doar despre urgenţe şi l-am rugat să revină asupra ordinului respectiv, să permită managerilor, şefilor de secţie şi celor care efectuează gărzi în spitale să nu refuze a oferi tratament pacienţilor care vin pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea că sunt pozitivi sau negativi şi să se asigure că toate unităţile au dotarea necesară pentru protecţia personalului medical.

Am revenit la finalul lunii mai, pe 29 mai, cu o altă adresă, iar pe 5 iunie, văzând că n-am primit nimic, au emis o recomandare, pentru că acesta este maximul ce instituţia noastră să facă şi l-am rugat pe ministrul Sănătăţii să ia măsuri pentru a împiedica pe viitor situaţiile în care oamenii efectiv nu au primit asistenţă medicală, unii şi-au pierdut şi viaţa, şi să emită în regim de urgenţă o circulare către toate spitalele suport Covid, ca să reia internările şi activitatea din ambulatoriu.”, a declarat Renate Weber, la postul Antena 3, citat de News.ro.

PNL a depus la Parlament cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber

De asemenea, Avocatul Poporului a vorbit despre „un drept fundamental” la sănătate.

”Am primit un răspus foarte vag din partea unui secretar de stat, nu a ministrului Tătaru personal. Situaţia a rămas aceeaşi, în continuare, oamenii nu au fost primiţi în spitale. În oraşele mici, unde există doar un spital mare, care este principal, acela a fost transformat în spital Covid, iar bolnavii erau mutaţi în alte judeţe ca să primească o asistenţă medicală cât de cât corespunzătoare. Vorbim de un drept fundamental, dreptul la sănătate şi dreptul de a primi servicii medicale din serviciul public, aşa spune Constituţia României”, a mai afirmat Renate Weber, conform sursei citate.

Fost şef ANAF, acuzaţii grave la adresa Guvernului: „S-au cheltuit sute de milioane de euro cu astfel de operațiuni dubioase”