Fost şef ANAF, acuzaţii grave la adresa Guvernului: „S-au cheltuit sute de milioane de euro cu astfel de operațiuni dubioase”

Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF, susţine că Guvernul PNL a "dijmuit cu nesimțire banul public", în contextul DNA l-a plasat sub control judiciar pe directorul Unifarm, acuzat de practici ilegale în achiziţionarea de materiale sanitare. Mai mult, Diaconu sugerează că premierul Ludovic Orban ar fi implicat în aceste practici în timpul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 18:46
Fost şef ANAF, acuzaţii grave la adresa Guvernului: „S-au cheltuit sute de milioane de euro cu astfel de operațiuni dubioase”

„Ticăloșii neamului

Profitând de necazul pandemiei, o mână de șacali aflați la guvernare sau la conducerea primăriilor/consiliilor județene au dijmuit cu nesimțire banul public.

După cum știți, DNA are în lucru mai multe dosare privind achiziții publice de materiale sanitare anti-Covid. Jurnaliștii de investigații își făcuseră deja datoria, semnalând importuri neconforme calitativ și la prețuri astronomice prin rețele de firme fantomă/interlope. S-au acordat până și scutiri de taxe cu răstălmăcirea unei directive europene.
Mulți dintre cei care vedeau ce se întâmpla, mai ales prin vama Otopeni, îmi spuneau că buboiul se va sparge.

S-au cheltuit sute de milioane de euro (da, ați citit corect!) cu astfel de operațiuni dubioase.
S-a creat o adevărată rețea de firme favorite care alimentează aceste achiziții publice dubioase.

Pe 26 martie, însuși premierul Ludovic Orban verifica la terminalul de mărfuri Otopeni ca lucrurile să meargă bine (vezi foto).
Prietenii știu de ce!”, a scris Gelu Diaconu, pe Facebook.

Adrian Ionel a fost suspendat din funcţiile de administrator şi director al Unifarm

Adrian Ionel, directorul general al Unifarm, acuzat c-ar fi luat mită 760.000 de euro, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Marcel Ciolacu, despre scandalul Unifarm: Era clar ceva organizat, o infracţiune bine pusă la punct şi cu un lanţ bine definit