Renate Weber, despre legea eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari: „Nu am identificat niciun motiv de neconstituţionalitate”

Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului, Renate Weber, în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate privind legea de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

23 feb. 2021, 17:59
Renate Weber, despre legea eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari: „Nu am identificat niciun motiv de neconstituţionalitate”

Renate Weber, a declarat că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, neregăsind niciun motiv de neconstituţionalitate, iar termenul a trecut, astfel că legea mai poate fi atacată doar în justiţie.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.

Avocatul Poporului a precizat că a primit petiția Asociației Foștilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limita de vârstă a parlamentarilor.

„Am primit petiția asociației, astăzi am vorbit la telefon și le-am explicat de ce nu înaintăm o sesizare”, a explicat Weber.

Renate Weber nu mai poate ataca legea de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari

Potrivit petiției, Asociația Foștilor Parlamentari susținea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Legea merge acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Acum, o excepție de neconstituționalitate la CCR mai poate fi ridicată doar în instanță.

Citeşte şi: Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”