Renate Weber, prima reacţie după ce CCR a spus că revocarea ei este neconstituţională: Ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz

Renate Weber revine în funcţia de Avocat al Poporului. După decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale, Renate Weber consideră că judecătorii contituţionali au întărit ceea ce a spus şi ea, mai exact că nu a existat motiv de revocare, şi a completat că tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost "un mare abuz".

29 iun. 2021, 16:01
Renate Weber, prima reacţie după ce CCR a spus că revocarea ei este neconstituţională: Ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz

Renate Weber a avut o primă reacţie după ce CCR a spus că revocarea ei este neconstituţională.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber, potrivit Mediafax.

Renate Weber a precizat că aşteaptă comunicatul CCR şi după ce va vedea minuta şedinţei va şti care sunt paşii care urmează: „dacă se va dispune reinstalarea mea în funcţie, constatându-se neconstituţionalitatea”.

Citeşte şi: Președintele Iohannis, despre hotărârea CCR asupra revocării lui Renate Weber: „Nu am obiceiul să comentez deciziile”

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus renate Weber.

Întrebată dacă va renunţa la sesizarea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Parlamentului, Renate Weber a spus că mai întâi vrea să vadă minuta CCR şi apoi va evalua ce are de făcut în continuare.

Curtea Constituţională a decis marţi, 29 iunie, cu unanimitate de voturi, că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională.

După deceizia CCR, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat PNL şi USR că au pus la cale un „abuz îngrozitor şi au atacat însăși esența statului de drept”.

Citeşte şi: Renate Weber: „În momentul ăsta, instituţia este fără conducere. Eu am intrat în coliziune cu PNL de când am atacat ordonanţa prin care institutiile private din Sănătate primeau acces la fondurile publice”

„UNANIMITATE, loserilor!!!
CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept! La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.

Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina de Facebook a PSD.