Renate Weber, primită cu aplauze în faţa instituţiei Avocatului Poporului. Diana Şoşoacă şi zeci de susţinători i-au scandat numele: „Renate, nu uita! Noi suntem de partea ta!”

Renate Weber a fost primită cu aplauze de zeci de admiratori care au venit vineri în faţa instituţiei Avocatului Poporului. La prima ieşire publică după revocarea din funcţie, Weber a fost întâmpinată cu flori.

17 iun. 2021, 12:02
Renate Weber, primită cu aplauze în faţa instituţiei Avocatului Poporului. Diana Şoşoacă şi zeci de susţinători i-au scandat numele: „Renate, nu uita! Noi suntem de partea ta!”

Renate Weber a părăsit sediul instituţiei Avocatului Poporului în aplauze, la o zi după ce a fost revocată din funcţie. Vizibil emoţionată, a primit flori din partea susţinătorilor săi, printre care şi senatoarea Diana Şoşoacă.

În uralele mulţimii, Renate Weber a lăsat deschise două dintre geamurile maşinii sale, un Audi Q3 pe care-l conduce de aproape cinci ani. Diana Şoşoacă şi mai mulţi admiratori au filmat-o ca şi cum s-ar fi întâlnit cu o vedetă rock.

Renate Weber, primită cu aplauze în faţa instituţiei Avocatului Poporului. „Niciodată n-am fost singură”

„Eu zic că toate bătăliile contează. Niciodată n-am fost singură”, a spus Renate Weber, fost Avocat al Poporului.

Sprjinită de una dintre portierele maşinii, Diana Şoşoacă i-a spus: „vă rugăm frumos să rămâneţi alături de societatea civilă şi ne noi toţi”.

„Nu acolo am fost toată viaţa mea? Vă mulţumesc din suflet”, a răspuns Renate Weber.

Ulterior, susţinătorii săi au scandat „Mulţumim!” sau „Renate, nu uita! Noi suntem de partea ta”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă a răbufnit după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului: „Este neconstituţională şi nelegală!”

Diana Şoşoacă, despre revocarea lui Renate Weber. „S-a făcut o mare nedreptate”

„S-a făcut o mare nedreptate. Ieri democraţia în România a murit. Dacă mai exista o fărâmă de democraţie şi de stat de drept, în acest moment au fost îngropate de către această dictatură bolşevico-stalinistă de tip neofascist.

Era singura instituţie a poporului român care mai funcţiona în favoarea poporului român. Acest lucru i se reproşează doamnei Renate Weber, deşi în raport i se reproşează că nu s-a implicat în cazul Caracal. Nu era de competenţa dânsei. Era de competenţa procurorilor. Şi mă întreb de ce procurorii nu au făcut nimic şi de ce nu sunt destituiţi din funcţie ca şi poliţiştii de acolo care sunt în aceleaşi funcţii. I s-a reproşat că nu s-a implicat în raportul MCV. Nu era competenţa dânsei”, a declarat Diana Şoşoacă.

Renate Weber a fost revocată miercuri din funcţia de Avocat al Poporului. Ludovic Orban i-a reproșat Renatei Weber încălcarea Constituției și a legilor țării şi a precizat că, până la finalul sesiunii parlamentare, va exista un nou avocat al poporului.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă îl desfiinţează pe Klaus Iohannis: „Avem un preşedinte trădător de ţară! Un om care a minţit inimaginabil! Distruge pas cu pas România”