Renato Usatîi, reţinut şi eliberat în Republica Moldova. Reacţia premierului Maia Sandu

Publicat: Luni, 17 Iunie 2019 10:11 // Actualizat: Luni, 17 Iunie 2019 10:11 // Sursa: romaniatv.net

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru din Republica Moldova, a fost reținut de poliţie la întoarcerea în ţară, potrivit site-ului Unimedia. După ce a fost dus la Procuratura PCCOCS, mandatul de arestare pentru 30 de zile i-a fost anulat, iar Usatîi a fost eliberat. Premierul Maia Sandu a reacţionat, spunând că anularea mandatului ridică mari semne de întrebare, iar justiția e obligată să-și facă bine treaba.

Foto: facebook.com

Renato Usatîi a fost dat în căutare de autoritățile moldovenești, în octombrie 2016. El este bănuit că ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău. 

La întoarcerea în Republica Moldova, Usatîi a fost reținut de poliţie. După ce a fost dus la Procuratura PCCOCS, mandatul de arestare pentru 30 de zile i-a fost anulat, iar Usatîi a fost eliberat. 

Premierul Maia Sandu a reacţionat laştirea eliberării lui Usatîi.

"Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii.

Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale", a scris Maia Sandu pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Maia Sandu Renato Usatii Republica Moldova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
25 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H