Renault trimite angajaţii terţiari din Paris în şomaj parţial

Constructorul auto francez de automobile Renault a decis luni, 30 martie, să trimită în șomaj parțial majoritatea salariaților terțiar din regiunea Ile-de-France, din jurul Parisului, pentru a se adapta la scăderea activității provocată de pandemia de coronavirus din lume, transmite Reuters, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 16:26
Renault trimite angajaţii terţiari din Paris în şomaj parţial

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat faptul că trebuie adaptat timpul de lucru al cobolatorilor.

„La două săptămâni după oprirea activităţii industriale şi comerciale, trebuie să adaptăm timpul de lucru al colaboratorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Renault.

Citește și: Ministrul Muncii: Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi banii

Prin urmare, salariații Renault din sectorul terţiar vor lucra de acasă dimineaţa iar după-amiaza vor fi în şomaj parţial. Urmând ca doar un număr mic de angajați să lucreze în regim full-time pentru a asigura menținerea unor activități cheie precum securitatea, mentenanța și comunicațiile.

Potrivit unei surse sindicale, măsura ar viza între 1.500 şi 2.000 de angajaţi.

De asemenea, anterior, Renault a anunţat că producţia tuturor fabricilor sale din întreaga lume, cu excepţia celor din China şi Coreea de Sud, a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19). „

Compania intenţionează să reia activităţile de producţie în ţările implicate de îndată ce condiţiile vor permite şi va implementa măsuri adecvate pentru a răspunde eficient cererii”, se arată în comunicatul difuzat luni de Renault. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi se află în şomaj tehnic.


loading...