Renunţă la zahăr aşa cum au făcut aceste vedete

Zahărul nu este doar acel ingredient care face din unele gustări niște tentații de nerefuzat, ci și un pericol pentru sănătatea noastră. Noi te ajutăm cu acest mini ghid de luptă împotriva dependenței de dulce

RomaniaTV.net
21 apr. 2016, 10:50
Renunţă la zahăr aşa cum au făcut aceste vedete

Aproape că simți pe pielea ta, chiar și la propriu, cât de rău îți poate face consumul exagerat de zahăr. Și nu ne referim doar la cantitățile folosite pentru a îndulci băuturi precum cafeaua sau ceaiul, ci și la cele pe care le regăsim printre ingredientele cerealelor, pâinii, sosurilor pentru paste, iaurturilor sau sucurilor de fructe procesate.

Zahărul primit în exces de organismul nostru este stocat ca grăsime și încetinește procesul metabolic, iar de aici și până la probleme medicale specifice precum obezitatea, diabetul de tip 2, degradarea danturii sau chiar depresia mai este doar un pas.

La polul opus, cei care au putut să renunțe la regimul alimentar bogat în aditivi dulci au observat îmbunătățiri în starea lor de bine, precum o calitate mai bună a somnului, o ușurință în capacitatea de a se concentra și, desigur, scădere în greutate.

Citeşte şi  Vedete care s-au căsătorit cu fanii lor

Spunem au putut să renunțe pentru că studiile de specialitate au arătat că nevoia de zahăr este deja o dependență, cercetătorii arătând că același centru al plăcerii din creierul unei persoane toxicomane este activat și atunci când consumam dulciuri, ba chiar mai intens.

Cine este împotrivă?

Faimosul bucătar britanic Jamie Oliver (40) duce o luptă atât de acerbă împotriva zahărului, încât a propus chiar o taxă pentru băuturile îndulcite. „Zahărul este o moleculă inocentă, dar, cu toate acestea, puterea ei și felul în care afectează sănătatea publică este extraordinară. Trei din cinci copii ies din școală obezi sau supraponderali”, declară acesta.

Kate Hudson (37), una dintre reprezentantele stilului de viață sănătos din Cetatea Filmului și mamă a doi copii, mărturisește că nu poate renunța de tot la zahăr, dar încearcă să facă asta treptat. „Mi-am dat seama că mă comportam ca un dependent în jurul orei 4.00 pm, în fiecare zi, când aveam poftă de ceva dulce. M-am speriat de cât zahăr mâncăm noi cu adevărat”, spune Kate.

Citește pe okmagazine.ro continuarea acestui articol