Repartizare computerizată 2021 Bucureşti. La ce licee de top au intrat elevii în Capitală! EDU.ro a publicat listele

Elevii care au optat pentru liceele din Capitală au aflat astăzi, 24 iulie, care este unitatea de învăţământ unde au fost admiși, în funcție de opțiuni și de media obținută.

24 iul. 2021, 09:54
Repartizare computerizată 2021 Bucureşti. La ce licee de top au intrat elevii în Capitală! EDU.ro a publicat listele

Repartizare computerizată 2021 Bucureşti. Elevii celor mai bune școli gimnaziale din București, dar şi din provincie au încercat să prindă un loc într-un liceu de top din Capitală. Au completat cu grijă lista de preferințe, după care au așteptat mai multe zile până în clipa când au aflat, în sfârșit, care e liceul unde își vor continua studiile anul viitor.

Repartizare computerizată 2021 Bucureşti. La ce licee de top au intrat elevii în Capitală!

Iată aici lista cu repartizările din Capitală!

TOP 10 Școli gimnaziale în București după analiza ultimelor examene:

-Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” 4,94 (Sectorul 1)
-Colegiul Național “Grigore Moisil” 4,93 (Sectorul 6)
-Liceul Pedagogic “Anastasia Popescu” 4,92 (Sectorul 2)
-Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” 4,83 (Sectorul 5)
-Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” 4,73 (Sectorul 1)
-Liceul Teoretic Școala Europeană București 4,66 (Sectorul 1)
-Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” 4,61 (Sectorul 2)
-Școala Gimnazială nr. 79 4,60 (Sectorul 4)
-Colegiul Național “Spiru Haret” 4,56 (Sectorul 2)
-Școala Gimnazială “Ioan Heliade Rădulescu” 4,56 (Sectorul 1)

Potrivit EDU.ro, punctajele acestor licee sunt obțiunute din corelarea a șapte criterii numite ”criterii de performanță și succes” la fiecare școală în parte.

Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Națională – adică numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidați prezenți.

Criteriul 2 – Rata de success a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenților clasei a VIII-a raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 4 – Rata de prezență la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenților prezenți la Evaluarea Națională raportat la numărul de candidați înscriși.

Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 și 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 și mai mici decât 9,50 din numărul candidaților prezenți

Noile reguli stabilite prin ordin al ministrului Educației, pentru admitere liceu 2021

-Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.

-Depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate.

-În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie.

-Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii.

-În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, candidații/ părinții/reprezentanții legali ai acestora au obligația de a prezenta în format fizic, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul liceal, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și atrage pierderea locului obținut prin fraudă.

-Fiecare specializare are un cod unic, astfel că trebuie completate codurile specializărilor pe care le aleg candidații, în ordinea preferințelor. Candidațiivor fi repartizați la liceu în funcție de media de admitere și de opțiuni. Repartizarea computerizată va avea loc în 24 iulie.

-Reamintim că media de admitere la liceu este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. LISTELE cu repartizarea elevilor la aceste licee au fost făcute publice! Vezi rezultatele finale