Replica lui Siegfried Mureşan, după atacul premierului din Moldova. "Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol"

Publicat: Sâmbătă, 23 Mai 2020 14:27 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Mai 2020 14:27 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, că speră ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a-i ajuta pe românii basarabeni, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Reacţia parlamentarului european vine ca urmare a atacului premierului Republicii Moldova la adresa României.

"Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni”, este mesajul publicat de Siegfried Mureşan, sâmbătă, pe Facebook.

SCANDAL Premierul Republicii Moldova, atac dur la adresa României: Geme de cea mai mare corupţie. MAE: Declaraţiile, inacceptabile

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat vineri că România este cea mai coruptă ţară din Europa şi numai în Suceava sunt "jumătate din bolnavii de COVID-19 înregistraţi în toată" Republica Moldova.

Ion Chircu a făcut aceste afirmaţii ca răspuns la criticile aduse de Siegfried Mureşan. Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor.

"Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc", a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Reacţia MAE în scandalul diplomatic dintre Bucureşti şi Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe a calificat drept "complet inacceptabile" declaraţiile la adresa României postate de premierul Republicii Moldova.

"Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Mai mulţi medici români plecaţi în Republica Moldova, infectaţi cu coronavirus

MAE a transmis că declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt "cu atât mai inadecvate" cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE susţine că aceste declaraţii denotă „o profundă lipsă de respect” la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Republica Moldova nu va folosi izoletele trimise de România pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus: Noi apreciem gestul

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
europarlamentar premier Republica Moldova scandal Siegfried Mureşan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H