Replica Violetei Alexandru, după ce Kelemen Hunor i-a cerut demisia. „N-am eu ce să rezolv. Să bată la uşa președintelui CJ”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că nu trebuie să demisioneze şi i-a atras atenţia lui Kelemen Hunor că nu poate ea să rezolve situaţia angajaţilor din administraţia locală.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 13:16
Replica Violetei Alexandru, după ce Kelemen Hunor i-a cerut demisia. „N-am eu ce să rezolv. Să bată la uşa președintelui CJ”

Reacţia Violetei Alexandru vine după ce preşdintele UDMR i-a cerut demisia pe motiv că nu cunoaşte legislaţia şi lansează petiţii, împingând responsabilitatea „dincolo de limita bunului simţ”.

„Cert este că președintele partidului PNL apreciează activitatea mea. Eu nu vreau să generez un scandal politic. Dacă se dorește politizarea unui subiect care e eminamente managerial nu sunt eu.

N-am eu ce să rezolv. Sunt de acord cu salariații, întrucât trecem printr-o perioadă dificilă. Nu eu sunt cea care trebuie să le dea răspunsul la oameni”, a declarat Violeta Alexandru, la postul Digi24, conform Ştiripesurse.

Ministrul Muncii a mai afirmat că „probabil că unii angajați au ajuns într-un punct dificil și este ușor să împingi, în calitate de președinte de Consiliul Județean, să arunci vina la București”

„Eu sunt foarte clară: fiecare ordonator de credite decide asupra numărului de salariați, sporuri, salarii și nu uitați că ordonatorii decid asupra cuantumurilor salariilor. În ce măsură au fost măriri de salarii… Să nu vă mire că vin atacurile de la Neamț… În urma verificărilor Curții de Conturi se va vedea.

Noi, la minister, am fost responsabili, că și la noi au fost cereri de măriri de salarii sau de sporuri. Dar le-am explicat prin sindicate. Cine a luat astfel de decizii manageriale trebuie să le explice salariațiilor. Nu ministerul Muncii răspunde de politica de salarizare din administrația locală.

Cei din administrația locală să meargă să bată la ușa președintelui Consiliului Județean”, a spus Violeta Alexandru, conform sursei citate.

Kelemen Hunor cere DEMISIA Violetei Alexandru de la Ministerul Muncii. „Nu cunoaşte legislaţia, nici realitatea. Îi acord nota 1”