Reporter de investigații, împușcat în cap, pe stradă, la Amsterdam. Olanda e în stare de șoc

Reporterul olandez Peter R. de Vries (64 ani) a fost împuşcat în stradă, marţi seara, la Amsterdam, el fiind transportat la spital cu răni grave la cap.

06 iul. 2021, 22:26
Reporter de investigații, împușcat în cap, pe stradă, la Amsterdam. Olanda e în stare de șoc

Poliţia a declarat într-un comunicat că un bărbat a fost ţinta unui atac armat la Amsterdam, dar fără să facă precizări cu privire la identitatea victimei. „Un bărbat a fost tocmai împuşcat pe Lange Leidesdwarsstrat„, a indicat poliţia, referindu-se la o stradă din apropierea uneia dintre cele mai mari pieţe ale oraşului. „Mai multe servicii de intervenţie rapidă au fost mobilizate, iar poliţia caută suspectul sau suspecţii„, potrivit forţelor de ordine. Cotidianul The Independent relatează că este vorba despre reporterul de investigații Peter R. de Vries.

Publicaţia Parool relatează, citând martori, că De Vries a fost împuşcat în cap. Ziarul a publicat o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ.

Atacul s-au produs marți seara, în jurul orei 19.30 (o20.30, ora României) după ce De Vries a apărut la RTL Boulevard, o emisiune TV de divertisment. Imaginile îl arată întins nemișcat pe stradă, la aproximativ 100 de metri de sediul postului unde fusese invitat. Poliţia a confirmat că el a fost împuşcat în cap.

Citește și Jurnalist de investigaţii grec, asasinat în apropierea casei sale

Peter R. de Vries este un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983. Şi-a câştigat faima şi în SUA după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006.

De Vries a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga.

În momentul de față jurnalistul se află internat în stare gravă, la un spital din Amsterdam.

Peter R. de Vries, în septembrie 2020:

Peter R. de Vries, în septembrie 2020

Citește și Atac în Afganistan: O jurnalistă şi şoferul ei au fost asasinaţi