Reprezentanții Aur vor avea o întâlnire cu ministrul Educației pe tema redeschiderii școlilor

Reprezentanții Alianței pentru Unirea României vor avea miercuri o întâlnire cu ministrul Educației pe tema redeschiderii școlilor. Partidul cere redeschiderea școlilor începând cu data de 11 ianuarie.

05 ian. 2021, 17:02
Reprezentanții Aur vor avea o întâlnire cu ministrul Educației pe tema redeschiderii școlilor

Reprezentanții Aur vor avea o întâlnire cu ministrul Sorin Cîmpeanu pe tema redeschiderii scolilor, aceștia cerând ca instituțiile de învățământ să se deschidă începând cu data de 11 ianuarie. Mai mult decât atât, aceștia cer transparență totală în ceea ce privește rapoartele inspectoratelor școlare cu privire la rata de acces a elevilor la internet.

Citește și: Şcolile se redeschid în februarie. 15 ianuarie, termen pentru școli să trimită o situație cu angajații care vor să se vaccineze
„Cerem deschiderea tuturor instituţiilor de învăţământ, fără deosebire între cele de stat şi cele private, începând cu 11 ianuarie. Aşa-zisa şcoală online este o utopie. Cerem transparenţă şi publicarea rapoartelor inspectoratelor şcolare cu privire la rata de acces a copiilor la internet. Singurele şcoli pentru care se justifică suspendarea cursurilor faţă în faţă sunt cele unde există focare de infecţie. Nu în ultimul rând, considerăm că nu are nicio relevanţă numărul cadrelor didactice dispuse să se vaccineze. Vaccinarea este un act medical opţional. Decizia deschiderii şcolilor nu trebuie să fie condiţionată”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, citat într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Aur, întâlnire cu ministrul Educației pe tema redeschiderii școlilor. Întâlnirea este programată la ora 11,00, la sediul Ministerului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare. Despre redeschiderea şcolilor, acesta afirmă că orice scenariu este deschis, existând inclusiv varianta deschiderii acolo unde rata de infectare e redusă.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.