Reprezentanţii Horeca au protestat cu lăutari VIDEO

Reprezentanţii Horeca au protestat, luni seara, în faţa Prefecturii Braşov, faţă de decizia de închidere a restaurantelor şi cafenelelor care funcţionează în spaţii interioare. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 19:09

Câteva zeci de protestatari s-au strâns în faţa Instituţiei Prefectului şi, timp de aproximativ o oră, şi-au spus păsurile. Cei mai mulţi dintre cei strânşi la protest erau lăutari, care spun că nu mai au din ce să trăiască, odată cu închiderea restaurantelor în care cântau.

Mugur Mihăescu, reacţie inedită după conferinţa lui Klaus Iohannis: Domn preşedinte, îmi dă cu minus 

„Ar trebui să ne dea drumul măcar cu 50 de persoane, cum era până acum. Era bine şi aşa, decât deloc. Oamenii au rate, au chirii, au copii de crescut, e foarte greu. Sunt şi dările la stat, pe care trebuie să le plătim, nu avem ce face”, a spus una dintre protestatare.

„Nu se face nimic pentru noi, lăutarii! Nimic! Absolut nimic! Nu-i interesează pe cei de la putere ce vor face lăutarii. Nu-i interesează nici ce vor face artiştii mari. Au închis teatrele, nu mai avem cultură, un om care nu are cultură este un zero”, a spus unul dintre lăutarii prezenţi la protest.
Restaurantele s-au închis încă de la începutul pandemiei şi au fost redeschise pentru o scurtă perioadă de timp, cu respectarea unor măsuri de siguranţă. Odată cu creşterea exponenţială a numărului de infectări din ultima perioadă, autorităţile au decis să închidă din nou restaurantele şi cafenelele, astfel ca angajaţii din acest domeniu au rămas din nou fără slujbe şi fără venituri.