Reprezentantul Ericsson în România, implicat într-un caz de spălare de bani în Republica Moldova

Reprezentatul companiei Ericsson în România şi Republica Moldova, George Cioca, ar fi implicat în cazul presupuselor spălări de bani la Serviciul de Grăniceri, de care este acuzat fostul director al instituţiei Roman Revenco din Republica Moldova, informează epresa.md.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 12:01

Preşedintele Asociaţiei „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în scandalul spălării de bani din cadrul Proiectului european privind securizarea frontierei de stat din Republica Moldova este implicată şi o persoană din România, reprezentant al companiei elveţiene Ericsson, potrivit epresa.md.

În acelaşi caz ar fi implicat şi director general al Serviciului Grăniceri, ex-ministru de Interne Alexei Roibu.

La Bucureşti va fi organizată în scurt timp o conferinţă de presă, în cadrul căreia vor fi prezentate documente care vor demonstra actele de corupţie din cadrul Serviciului Grăniceri din Republica Moldova, a mai precizat Fiodor Ghelici.

Premierul Elveţiei va fi informat asupra situaţiei, întrucât Ericsson este o companiei elveţiană.

Fostul şef al Serviciului Grăniceri din Moldova, Roman Revenco, este acuzat de spălare de bani, în cadrul Proiectului  european privind securizarea frontierei de stat. Roman Revenco urmărea să obţină în interes propriu 300 de mii de euro, din grantul oferit de Uniunea Europeană pentru un proiect.