Reprezentantul societăţii civile în CES, schimbat. Barna: „Adriana Radu îşi poate ocupa locul care i se cuvine”

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, luni seară, că s-a făcut "dreptate" pentru Adriana Radu, care a fost votată organizaţii şi asociaţii să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social (CES). Liderul USR a spus că ea îşi poate prelua postul pentru că decizia Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial.

05 ian. 2021, 00:25
Reprezentantul societăţii civile în CES, schimbat. Barna: „Adriana Radu îşi poate ocupa locul care i se cuvine”

Scandalul cu privire la reprezentantul societăţii civile în CES a luat sfârşit. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna.

„Dreptate la CES. Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social.

Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societăţii civile în CES, conform opţiunii exprimate de majoritatea asociaţiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste”, a scris Dan Barna, luni seară, pe Facebook.

Vicepremierul a afirmat că decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

”Reprezentanta Asociaţiei “Sexul şi Barza” îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raţionale se pot face mult mai multe lucruri bune”, a mai scris Barna.

Reprezentantul societăţii civile în CES, înlocuit de premierul interimar Nicolae Ciucă

În luna decembrie 2020, Adriana Radu a fost aleasă de către asociaţii şi organizaţii din ţară să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social. Ea a fost însă înlocuită cu Horia Nicolescu Mihai de către premierul interimar Nicolae Ciucă, notează News.ro.

Potrivit deciziei publicate, luni seară, în Monitorul Oficial, Horia Nicolescu Mihai a fost revocat din funcţia de membru al CES, fiind numită Adriana Radu.

Citeşte şi: Raluca Turcan îl desființează pe Marcel Ciolacu: Încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern