Republica Doneţk autoproclamată REFUZĂ să NEGOCIEZE cu Kievul

Administraţia autoproclamatei 'Republici Populare Doneţk' nu intenţionează să dialogheze cu autorităţile de la Kiev, a declarat 'guvernatorul popular' al acestei regiuni, Pavel Gubarev.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 08:42
Republica Doneţk autoproclamată REFUZĂ să NEGOCIEZE cu Kievul

‘Având în vedere configuraţia actuală a guvernului de la Kiev, considerăm că este imposibil să negociem cu ţara străină care este Ucraina, pentru că aceste persoane continuă să conducă o operaţiune teroristă împotriva poporului nostru’, a afirmat Pavel Gubarev într-un interviu acordat Rossiya 24, citată de Agerpres.

‘Pentru ca un dialog să poată fi lansat, junta de la Kiev trebuie înlocuită cu un guvern format din persoane potrivite şi rezonabile cu care să se poată negocia şi încheia acorduri fără tema că nu sunt îndeplinite condiţiile lor’, a declarat el.

Începând cu luna martie, în marile oraşe din estul şi sudul Ucrainei, printre care Doneţk şi Lugansk, are loc o mobilizare fără precedent a susţinătorilor federalizării ţării care contestă autorităţile proeuropene de la Kiev, venite la putere în luna februarie după săptămâni de proteste populare înnăbuşite violent.

În regiunile Doneţk şi Lugansk au fost organizate la 11 mai referendumuri cu privire la statutul lor politic, la care majoritatea alegătorilor s-au pronunţat în favoarea independenţei faţă de Kiev, notează RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Preşedintele ucrainean în exerciţiu Oleksandr Turcinov a numit referendumurile de la Doneţk şi Lugansk o ‘farsă propagandistă’ fără valoare juridică. Pe de altă parte, Rusia a afirmat că ‘respectă alegerea’ locuitorilor celor două regiuni din estul Ucrainei.