Republica Moldova: Vlad Filat mai stă 30 de zile în arest

Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Filat, fost premier și lider al Partidului Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), a fost prelungit cu încă 30 de zile, la cererea procurorilor anticorupție, informează agenția de presă Unimedia.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 16:21
Republica Moldova: Vlad Filat mai stă 30 de zile în arest

Vlad Filat va rămâne în arest până pe 14 decembrie. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău, demersul procurorilor fiind examinat timp de peste opt ore.

Procurorul care instrumentează acest caz, Adriana Bețișor, a subliniat că judecătorii au luat în calcul toate probele aduse de procurori și astfel au admis demersul acestora.

De asemenea, procurorul a menționat că până în prezent au fost audiate mai multe persoane cu funcții publice. Audierile vor continua și în perioada următoare.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie de către ofițerii ai Consiliul Național Anticorupție (CNA), după ce la solicitarea procurorului general parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție și fraude din sistemul bancar al Republicii Moldova și riscă până la 15 ani de închisoare.

PLDM a decis miercuri să treacă în opoziție și să nu participe la formarea unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern, acuzându-i pe democrați că au provocat deliberat această criză prin faptul că au votat împreună cu socialiștii și comuniștii moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleț, din care PD făcea parte.