Republica autoproclamată Doneţk îi cere OFICIAL RUSIEI să îi RECUNOASCĂ INDEPENDENŢA

Autoproclamata 'Republică Populară Doneţk' a cerut joi Rusiei să-i recunoască independenţa faţă de Ucraina în urma referendumului organizat pe 11 mai de separatiştii rusofoni, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 16:16
Republica autoproclamată Doneţk îi cere OFICIAL RUSIEI să îi RECUNOASCĂ INDEPENDENŢA

Cererea ‘oficială’ a fost citită în faţa ziariştilor de către Denis Puşilin, unul dintre liderii proruşi ai separatiştilor, care a mai vorbit anterior despre dorinţa acestora ca regiunea Doneţk să fie alipită Federaţiei Ruse, aşa cum s-a întâmplat cu Crimeea.

La rândul său, Valeri Bolotov, guvernatorul regiunii învecinate Lugansk, care şi-a autoproclamat de asemenea independenţa după acelaşi referendum, a cerut intervenţia trupelor ‘pacificatoare’, aluzie la armata rusă, ‘înainte să se producă o catastrofă umanitară’ în urma intervenţiei forţelor ucrainene.

Insurgenţii proruşi au declarat că 20 dintre combatanţii lor au fost ucişi joi şi alţi 42 răniţi în urma ofensivei trupelor ucrainene asupra localităţii Volnovaia, din provincia Doneţk. La rândul lor, autorităţile de la Kiev au anunţat că 13 soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa în acest oraş în luptele cu miliţiile separatiste, încă un soldat fiind ucis în localitatea Rubejnoe din provincia Lugansk, iar cel puţin 20 sunt răniţi.