Respingerea aderării României la Schengen îi bucură pe ruşi. Imaginea batjocoritoare postată de un apropiat al liderului de la Kremlin

Faptul că România şi Bulgaria au rămas în afara Schengen, în timp ce Croaţia a fost acceptată nu face decât să-i bucure pe ruşi. Propagandistul preferat al Kremlinului și un apropiat al lui Vladimir Putin, Vladimir Soloviov, se amuză de situația apărută ieri după votul de la reuniunea JAI.

09 dec. 2022, 14:45
Respingerea aderării României la Schengen îi bucură pe ruşi. Imaginea batjocoritoare postată de un apropiat al liderului de la Kremlin

România şi Bulgaria nu au fost acceptate în Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării celor două ţări la spaţiul liber Schengen. Veste nu a făcut decât să-i amuze pe ruşi.

Fotografie de mai sus a fost postată pe contul de Telegram de către propagandistul preferat al Kremlinului și un apropiat al lui Vladimir Putin, Vladimir Soloviov.

În imagine apare o mamă cu doi copii într-o piscină. Mama este Europa, copilul care râde este Croația, în timp ce copilul care se îneacă reprezintă România și Bulgaria.

Citeşte şi: Începe scandalul diplomatic! Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, chemat în ţară pentru consultări

 

Ministrul de Interne al Austriei, după ce a votat împotriva aderării României la Schengen: „Şi eu sunt supărat. Am sugerat să amânăm aderarea”

Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, care a blocat, joi, aderarea României la Schengen în Consiliul JAI, a declarat într-un interviu pentru cotidianul „Der Standard” că a făcut-o pentru că subiectul ar fi fost adus pe agenda discuţiilor prea repede, fără o pregătire prealabilă şi „este supărat” din acest motiv.

Citeşte şi: Ministrul Bode riscă să aibă nevoie de viză pentru a intra în Guvern. Primele declaraţii după eşecul Schengen: „România nu este responsabilă de problemele interne ale Austriei”

Întrebat cu ce a greşit România, Karner a spus că a blocat aderarea României şi Bulgariei, nu şi a Croaţiei, pentru că Schengen-ul nu funcţionează în acest moment.

„Altfel nu am avea 75.000 de sosiri în Austria care nu sunt înregistrate anterior. Şi am sugerat să amânăm aderarea şi să votăm din nou în septembrie, de exemplu”, a declarat ministrul austriac. „După acest termen putem spune: s-a întâmplat ceva, s-au întreprins acţiuni în urma măsurilor pe care Comisia Europeană le-a anunţat într-o primă etapă? Hârtia are răbdare, aşa că acţiunea este importantă”, a justificat Karner, potrivit News.ro.