Noi restricţii! Restaurantele şi barurile se închid în mai multe localităţi din Hunedoara şi Bacău

Publicat: Marţi, 29 Septembrie 2020 22:30 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2020 22:30 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile locale din Hunedoara şi Bacău au impus noi restricţii în zona Horeca, imediat după alegerile locale. Restricţiile vin în contextul în care mai multe localităţi din cele două judeţe au depăşit rata de infectare de 1.5/1000 de locuitori în ultimele două săptămâni. 

În 12 localităţi din județul Hunedoara s-a luat măsura să-și închidă restaurantele și cafenelele, inclusiv la Petroșani. Restricţiile intră în vigoare începând de marţi, 29 septembrie, şi se aplică pentru activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor.

Citeşte şi: Oraşul din România unde restaurantele ar putea fi reînchise de pe 5 octombrie, din cauza infectărilor cu COVID-19

"Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis, prin Hotarârea nr. 27 din 29.09.2020, să restricționeze și/sau să mențină restricțiile privind desfășurarea unor activități comerciale în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

De asemenea, şi în județul Bacău s-au închis barurile și restaurantele în mai multe localități, iar alte evenimente se pot desfășura cu program limitat.

„Prin Hotărârea nr. 33 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-au stabilit restricții în 6 unități administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile (14.09.2020 – 27.09.2020) este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori.Pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale (UAT) Municipiul Bacău; Comuna Itești; comuna Letea Veche; comuna Parincea; comuna Săucești și comuna Ungureni, se restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber și activitatea cinematografelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bar coronavirus restaurante restricţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H