Restaurantul din Constanţa, în care cele tinere au ars de vii, NU AVEA AUTORIZAŢII de funcţionare

Ancheta în cazul tragediei de la Constanţa, unde trei tinere au ars de vii, scoate la iveală nereguli grave, potrivit România TV. Restaurantul groazei nu avea aviz de funcţionare şi nici autorizaţie de la pompieri. Între timp, au apărut imagini dramatice de la salvarea singurei dansatoare care a supravieţuit incendiului de la Constanţa. Fata a fost scoasă din flăcări şi acoperită cu o faţă de masă, de martori.

09 apr. 2014, 06:30
Restaurantul din Constanţa, în care cele tinere au ars de vii, NU AVEA AUTORIZAŢII de funcţionare

Proporţiile dezastrului din Constanţa sunt unele foarte mari. În momentul izbucnirii incendiului, cele trei dansatoare se aflau la mansardă, în vestiarul care era creat special pentru ele. De altfel, acolo şi-au găsit şi sfârşitul, au fost izolate în acea încăpere, iar când totul s-a prăbuşit, nu au mai avut nicio şansă să scape cu viaţă.

Patronul restaurantului nu avea autorizaţie de la pompieri şi nici aviz de funcţionare de la primărie. „Autorizaţie nu am reuşit să găsim în arhivele noastre. Ei nu solicitaseră nimic, anul acesta cel puţin”, a declarat inspectorul şef ISU Constanţa, Viorel Jianu.

Angajaţii primăriei au spus că nu au apucat să meargă în control, pentru că termenul limită pentru cererea autorizaţiei expirase de doar câteva zile.  Ancheta procurorilor este însă abia la început.

CITEŞTE ŞI: Ultimele imagini din CLUBUL GROAZEI. Una dintre tinerele moarte în incendiu, filmată în timp ce cânta în local

Între timp, au apărut şi imagini dramatice de la salvarea singurei dansatoare care a supravieţuit incendiului de la Constanţa. Fata a fost scoasă din flăcări şi acoperită cu o faţă de masă, de martori. Tânăra a fost operată la Bucureşti.

„Operaţia a decurs fără probleme. Ea nu a fost trezită, a fost adormită şi intubată şi apoi adusă în salonul de terapie intensivă. Cantităţile de funingine sunt impresionante, drept urmare a fost testată bronhoscopic, şi acum o să vedem exact ce se întâmplă în plămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi din Bucureşti, Adrian Stănculea.

Medicii au spus că tânăra se va recupera în câteva zile.

VEZI ŞI: Detalii şocante despre moartea dansatoarelor din Constanţa: „Avea focul pe ea când am găsit-o”