Taverna Racilor, restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC! Inspectorii au găsit nereguli grave: produse expirate, mizerie, muşte, lipsa autorizaţiei de la Primărie/ Unitatea ar putea fi închisă până la un an

Celebrul restaurant din Herăstrău a lui Paul Nicolau, cunoscut ca "Pescobar", a fost închis de inspectorii ANPC, după ce au fost descoperite mai multe nereguli grave,

19 sept. 2023, 13:47
Taverna Racilor, restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC! Inspectorii au găsit nereguli grave: produse expirate, mizerie, muşte, lipsa autorizaţiei de la Primărie/ Unitatea ar putea fi închisă până la un an
Restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC!

Restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC! Mai mult, reprezentanții Protecției Consumatorului cer Primăriei și DSP să intervină în acest caz.

Citește și Pescobar vrea să „revergoreze” litoralul românesc. Mitică Dragomir, partenerul său de afaceri, nu e la fel de optimist: „Am venit să văd și eu ce au făcut ăștia, că și-au bătut joc”

Restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC!

În perioada 01.06.2023-15.09.2023, comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat  mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Potrivit reprezentanților ANPC, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Ulterior, inspectorii care au mers să facă un control de rutină au constat că măsura închiderii temproare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.

Pe data de 22 iulie, autoritățile au dat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și au emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În data de 28.06.2023 a fost emisa decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, au transmis reprezentanții ANPC, într-un comunicat de presă.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor în Herăstrău:

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

Citește și VIDEO + FOTO: Pescobar, noul Andrei Versace, își etalează penthouse-ul cumpărat în blocul lui Mitică Dragomir. Sfidare la adresa „dușmanilor”