Restilizare discretă pentru Citroen C4 VIDEO

Citroen a prezentat recent imagini şi informaţii despre modificările aduse modelului său de clasă compactă. C4 joacă în continuare pe cartea confortului, împreună cu o actualizare a pachetului tehnologic oferit.

RomaniaTV.net
16 dec. 2014, 09:33

Pentru 2015, compacta francezilor de la Citroen, aflată în catalog din 2010 şi vândută în peste 450.000 de exemplare, primeşte o discretă actualizare tehnică şi estetică. La exterior putem observa o nouă semnătură luminoasă a blocurilor optice, formată din luminile de zi cu LED şi stopurile redesenate, cu efect 3D. În habitaclu, pe lângă creşterea calităţii materialelor, Citroen a reacţionat la criticile aduse multitudinii de butoane  de pe consola centrală şi s-a axat pe simplificarea comenzilor: îşi face astfel apariţia un nou ecran central, tactil, cu diagonala de 7 inci.

La nivelul comportamentului rutier, Citroen C4 era deja considerat un model foarte confortabil. Francezii nu au fost însă mulţumiţi şi au îmbunătăţit izolarea fonică a habitaclului. Dacă adaugăm aici şi scaunul şoferului cu masaj şi uriaşul plafon panoramic, avem un nivel de confort care poate satisface şi cele mai pretenţioase gusturi. Remarcăm prezenţa pe lista de echipamente a sistemelor ADML (Acces şi Demaraj Mâini Libere), SAM (monitorizarea unghiului mort) şi Hill Start Assist (asistenţă la pornirea în pantă)

Sub capotă, Citroen C4 primeşte motorizările de ultimă generaţie ale grupului PSA. Propulsoarele pe benzină, în 3 cilindri, PureTech şi dieselurile BlueHDI îndeplinesc acum normele de poluare Euro 6. Utilizarea sistemelor Stop&Start şi a pneurilor cu rezistenţă redusă la rulare permite acestor unităţi să atingă un consum mediu de numai 3.3 l/100 km (BlueHDI 100 CP, cutie de viteze manuală), respectiv 4.9 l/100 km (1.2 PureTech 130 CP, cutie automată cu 6 rapoarte). Dieselul de 1.6 litri este oferit şi într-o variantă mai puternică, de 120 CP (BlueHDI 120).