Restricții de trafic prin centrul Bucureștiului. Polițiștii au aplicat deja zeci de amenzi

Începând cu data de 28 martie a acestui an, circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone a fost restricționată, în Piața Unirii. Zona a fost semnalizată cu indicatoare de interzicere a accesului. Cu toate acestea, nu toți șoferii sunt atenți la semnele de circulație, iar unii s-au ales cu amenzi usturătoare.

10 mai 2023, 10:57
Restricții de trafic prin centrul Bucureștiului. Polițiștii au aplicat deja zeci de amenzi

Restricții de trafic prin centrul Bucureștiului. Mașinile ce depășesc greutatea de 3,5 tone, cu tot cu încărcătură nu mai au acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moșilor – Str. Colței – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărășești.

Citește și: Noi probleme la la Pasajul Unirii. Restricţii de circulaţie, plafonul s-ar putea prăbuşi peste maşini VIDEO

Exceptate de la această restricție sunt mijloacele de transport public aparținând STB, precum și autospecialele de intervenție în situații de urgență.

Deși de mai bine de o lună în zona Piața Unirii au fost instalate indicatoare privind restricționarea circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, unii șoferi nu par să le dea atenție. Așa se face că polițiștii de la Brigada Rutieră au aplicat zeci de amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la aproximativ 35.000 de lei, potrivit Adevărul.

Citește și: Mașină de Poliție, atacată cu pietre în apropiere de Piața Unirii

 

Restricții de trafic în centrul Bucureștiului. Amendă de 9.000 lei pentru șofer care nu a respectat semnele de circulație

Un conducător auto, în vârstă de 35 ani, a circulat cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, destinate transportului public de mărfuri, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul ISCTR, s-a constatat că acesta nu este angajat cu contract individual de muncă la societatea de transport. În acest context, societatea comercială în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 9000 de lei. De asemenea, s-a decis suspendarea copiei conforme a licenței de transport, pentru o perioadă de 30 de zile.

Un alt șofer, în vârstă de 38 de ani, a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară cu masa totală maximă autorizată de 4.990kg și o remorcă ce avea masa totală maximă autorizată de 3.500kg. În urma verificărilor, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 4.580 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare al vehiculului.