Noi probleme la la Pasajul Unirii. Restricţii de circulaţie, plafonul s-ar putea prăbuşi peste maşini VIDEO

Şoseaua de deasupra celebrului Pasaj Unirii s-a tasat. Circulaţia a fost restricţionată, a anunţat Primăria Sectorului 4.

18 ian. 2023, 14:21
Noi probleme la la Pasajul Unirii. Restricţii de circulaţie, plafonul s-ar putea prăbuşi peste maşini VIDEO
Noi probleme la la Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 a anunţat că, de miercuri, circulaţia rutieră din Pasajul Unirii va fi restricţionată la intersecţia dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, precum şi la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu.

Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgenţă după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în zonele mai sus menţionate, au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii.

„În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

Camion rămas blocat în Pasajul Unirii din Capitală. E al optulea incident de la redeschidere

Conform sursei citate, ”având în vedere situaţia mai sus prezentată precum şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, restricţionarea circulaţiei rutiere în zona aferentă Pieţei Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă”.

VIDEO EXCLUSIV | Cum s-a produs accidentul de la Pasajul Unirii, din București. Imagini în premieră cu autocarul avariat

Totodată, Primăria Sectorului 4 precizează că studiul de fezabilitate pentru consolidarea sau refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat.

”În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”, conchide sursa menţionată.