Restricţii dure în Olanda. Cetăţenilor le este recomandat să nu părăsească ţara

Noi restricții au fost impuse în Olanda în contextul pandemiei de coronavirus. Premierul olandez a afirmat faptul că Guvernul ia în calcul carantina și închiderea școlilor, conform Reuters.   

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 09:52
Restricţii dure în Olanda. Cetăţenilor le este recomandat să nu părăsească ţara

Măsurile includ interzicerea întâlnirilor publice cu mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie. Premierul Mark Rutte a declarat că Guvernul recomandă cu tăria ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanțe, până la jumătatea lunii ianurie.

Citește și: ALEGERI SUA 2020. Donald Trump a câştigat statele cheie Florida şi Texas şi a luat o opţiune serioasă pentru un nou mandat la Casa Albă

Rutte a spus că guvernul recomandă cu tărie ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanţe, până la jumătatea lunii ianuarie.

Noile măsuri vor intra în vigoare miercuri şi vor fi valabile timp de două săptămâni. Alte măsuri vor fi menţinute până la jumătatea lunii decembrie.

De asemenea, barurile și restaurantele din Olanda au fost închise pe data de 13 octombrie, cu excepţia livrărilor la domiciliu, în timp ce întâlnirile publice au fost limitate atunci la patru persoane.

Rutte a anunțat că muzeele, teatrele, cinematografele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţii vor fi închise. De asemenea, a fost o adoptată o lege de

Un plan de a face obligatorie purtarea măştii, pentru care a fost adoptată o lege de urgenţă, în scopul evitării problemelor constituţionale, este aşteptat să intre în vigoare pe 1 decembrie, a spus ministrul Sănătăţii, Hugo de Jonge.