Restricţii în Bucureşti din cauza COVID-19. Şedinţă la Prefectura Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că duminică va avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru prelungirea măsurilor în vigoare.

20 mart. 2021, 10:20
Restricţii în Bucureşti din cauza COVID-19. Şedinţă la Prefectura Capitalei

Restricţii în Bucureşti din cauza COVID-19. „Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de Agerpres.

Citeşte şi: SMURD Bucureşti, copleşit de apelurile pacienţilor COVID cu simptome grave. Cere ajutorul colegilor din ţară

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa din 7 martie, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală.

De asemenea, CMBSU a hotărât ca după intrarea Capitalei în scenariul roşu preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

Citeşte şi: Şcoli închise lângă Bucureşti din cauza COVID-19. Localităţile unde elevii vor face cursuri online

 

21 de municipii sunt în scenariul roşu din cauza pandemiei COVID

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Ultimele exemple sunt Oradea şi Iaşi, după ce în ambele reşedinţe de judeţ rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

În Oradea incidenţa COVID-19, calculată de DSP pentru ultimele două săptămâni, a ajuns la 3.36 cazuri la mia de locuitori.

Şi Municipiul Iaşi a intrat în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Ilfov, primul judeţ care sare de incidenţă 6. Care este situaţia în Bucureşti şi Timiş

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri că judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6.37 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, aproape dublu faţă de media naţională. În ultimele 24 de ore s-au raportat 379 de cazuri noi de imbolnăvire.

Deja opt localităţi din judeţul Ilfov sunt în carantină. Este vorba despre comuna Berceni (9.59), Brănești (6.69), Bragadiru (8.54), Chiajna (8.10), Cornetu (6.44), Dobroești (7.30), Otopeni (6.98), Popești-Leordeni (7.40).

Ilfovul este urmat de Timiş, cu rata de infectare de 5.96, după înregistrarea a 324 de cazuri noi COVID. Capitala are şi astăzi cele mai multe cazuri noi COVID-19, 1031 îmbolnăviri în 24 de ore, şi ajunge la o incindenţă de 4,64 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi Când se va vedea efectul vaccinurilor. Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică: Vaccinurile nu ne protejeaza de acest val