Restricţii în trafic după incidentul de la metrou. Prefectul Capitalei anunţă o anchetă, se pare că greutatea vagonul e de vină

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum. La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii.

24 mai 2022, 09:58

UPDATE incident la metrou: Surse din cadrul Metrorex au precizat pentru Gândul că o bară de torsiune a trenului blocat marți pe șine s-ar fi rupt, apoi a atins captatorul de curent, iar de aici s-a creat un scurt circuit. „Se întâmplă de la greutatea foarte mare, la orele dimineții pe acel traseu este extrem de aglomerat. Este grav și foarte periculos, bara atinge patina captator și poate lua foc”, spun sursele Gândul.

Prefectul Capitalei Toni Greblă s-a deplasat marți dimineață la Piața Romană, unde a avut loc un incident la stația de metrou. „Au fost evacuate toate persoanele (…) S-a acționat profesionist”, a spus Toni Greblă, care a anunțat că va fi făcută o anchetă pentru a fi stabilită cauza incendiului.

Guvernul se pregăteşte pentru o posibilă criză alimentară. Producătorii, procesatorii şi comercianţii, obligaţi să informeze Executivul despre stocurile existente
„Au fost evacuate toate persoanele. Se evaluează situația, să vedem câte persoane au fost evacuate. Nicio persoană, din fericire, nu are nevoie de spitalizare. Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza acelui incendiu și vor fi luate măsuri corespunzătoare în funcție de concluziile anchetei. Din fericire, pompierii au acționat la timp. A fost activat planul roșu imediat după primirea apelului. (…) După părerea mea s-a acționat profesionist”, a spus Toni Greblă.

Toni Greblă a spus că este posibil să fie vorba de un scurtcircuit.

Panică la metrou, călătorii evacuaţi de urgenţă. S-a activat planul roşu de intervenţie
„Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană,  Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic:

-să evite zona; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri; să circule cu prudenţă. La acest moment traficul rutier este restricţionat pe  segmentul de drum  cuprins între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană. De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru”, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră.

Metrorex informează că marţi, începând cu ora 8:50 , circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni.
„În urma defecţiunii, trenul va fi retras din circulaţie pentru analiză şi remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulaţia pe Magistrala 2 să se reia în condiţii normale”, anunţă compania.