Restricţii în trafic în Bucureşti cu ocazia sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

Traficul va fi restricţionat în Capitală, începând de sâmbătă noapte şi până duminică, ora 20:00, din cauza sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului, la care sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de oameni, informează Brigada Rutieră.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 05:46
Restricţii în trafic în Bucureşti cu ocazia sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului

Sfințirea Altarului Catedralei Mântuirii Neamului a fost săvârșită duminică de către Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu ierarhi ortodocși români și străini. La acest eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 50.000 de credincioși din Capitală, țară, dar și din străinătate. 

Din acest motiv Brigada Rutieră a Capitalei va dispune restricţii pe mai multe străzi.

Astfel, între orele 06.00 – 20.00 se va restricționa traficul rutier, gradual, pe următoarele artere:

  • banda I și II de circulație de pe Splaiul Independenței, tronsonul cuprins între Pod Operă și Pod Națiunile Unite, sensul de mers dinspre Pod Operă către Pod Națiunile Unite;
  • Bd. Libertății, segmentul cuprins între Splaiul Independenței și Rond Coșbuc;
  • Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu până la intersecția cu Bd. Libertății;
  • Bd. Națiunile Unite;
  • Bd. Tudor Vladimirescu, tronsonul cuprins între Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei.

Totodată pentru afluirea și defluirea persoanelor participante, se va restricționa traficul rutier și pe următoarele segmente: Str. Izvor, Str. B.P. Hașdeu, Calea 13 Septembrie, tronsonul între str. Tudor Vladimirescu și Bd. Libertății.

„Întrucât se preconizează participarea a aproximativ 30.000 de persoane, din care un număr semnificativ va ajunge în București, între orele 06.00 – 09.00, cu aproximativ 700 de autocare, parcarea acestora se va realiza, gradual, pe arterele menționate mai sus”, se mai arată în comunicatul de presă la Brigăzii Rutiere.

Rezervă parcare:

– Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, banda I de circulație, ambele sensuri;

– Bd. Decebal, între Piața Alba Iulia și Piața Hurmuzachi, banda I de circulație, ambele sensuri.

De asemenea, începând cu data de 23 noiembrie 2018, orele 22.00, se va restricționa oprirea și staționare a autovehiculelor în următoarele zone: Piața Arsenalului, Calea 13 Septembrie, între str. Tudor Vladimirescu și Bd. Libertății, Str. Izvor, Parcarea adiacentă Academiei Române, Bretea adiacentă Pieței Constituției (Parchet General și Ministerul Finanțelor), Bd. Unirii, între Bd. Libertății și Bd Regina Maria, Bd. Națiunile Unite, Bd. Libertății.