Restricţiile impuse de pandemie au divizat America. Un şerif refuză să aplice ordinele, Donald Trump e acuzat că instigă la rebeliune

Șeriful comitatului Snohomish, din statul american Washington, a anunțat că nu va pune în aplicare restricțiile impuse de guvernatorul democrat Jay Inslee.

23 apr. 2020, 07:57
Restricţiile impuse de pandemie au divizat America. Un şerif refuză să aplice ordinele, Donald Trump e acuzat că instigă la rebeliune

Șeriful Adam Fortney a precizat că nu va pune în aplicare restricțiile de distanțare socială și izolare pe care cetățenii comitatului Snohomish le consideră ilegale. Acesta se justifică afirmând că ordinul privind izolarea se află în vigoare deja de mai bine o lună iar comunitatea pe care o reprezintă se întreabă dacă aceste restrciții nu reprezintă cumva „o încălcare a drepturilor constituționale americane”.

Şeriful mai spune că oamenii doresc să se întoarcă la muncă, deoarece nu mai pot să îşi întreţină familiile. Șeriful Adam Fortney l-a mai criticat pe guvernatorul Jay Inslee despre care consideră că „nici măcar nu are un plan” pentru repornirea economiei, după cum relatează Fox New, preluat de dcnews.ro.

Citeşte şi Donald Trump a semnat decretul anti-imigraţie. Străinii nu vor mai avea voie să intre în SUA ca să muncească

Statul Washington a impus măsuri de izolare pentru combaterea COVID-19 din 23 martie. Washingtonul e unul dintre numeroasele state americane în care cetățenii au protestat împotriva restricțiilor.

În acest sens, președintele Donald Trump și-a manifestat sprijinul pentru protestatari pe care i-a încurajat printr-o serie de mesaje pe Twitter să continue protestele. De partea cealaltă, guvernatorul Inslee i-a răspuns președintelui pe care l-a acuzat că „instigă la rebeliune” și încurajează „acte ilegale și periculoase”.