Restricţii pe Valea Prahovei. Două staţiuni montane au rata de infectare cu COVID peste 3

Staţiunile Sinaia şi Azuga au depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Astfel că autorităţile au dispus o serie de restricții care vor intra în vigoare de miercuri şi vor fi valabile pentru 14 zile.

17 nov. 2020, 16:49
Restricţii pe Valea Prahovei. Două staţiuni montane au rata de infectare cu COVID peste 3

Restricţii pe Valea Prahovei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a dispus o serie de măsuri pentru 25 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mie. Între localităţile vizate sunt şi Sinaia, care are o rată de infectare de 5,60, şi Azuga, cu o rată de 3,40.

Astfel, începând de miercuri, vor intra în vigoare noi măsuri restrictive pentru următoarele 14 zile, a anunţat Prefectura Prahova.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 17 noiembrie. 8.262 de cazuri noi COVID şi 186 de decese în 24 de ore

Restricţii pe Valea Prahovei. Începând de miercuri, în cele 25 de UAT-uri, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. De asemenea, este interzisă organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale în următoarele 14 zile.

Mai mult, activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor şi a sălilor de jocuri este interzisă.

Excepţie fac restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, unde este permisă servirea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

De asemenea, este permisă activitatea unităţilor în care se prepară hrană în vederea comercializării ei în regim takeway.

Citeşte şi: COVID nu-i sperie pe bogaţi! Hotelurile de lux din Poiană sunt sold-out de Crăciun şi Revelion! Piscina, 65 Ron pentru 30 de minute

 

Incidenţa coronavirus 17 noiembrie. Sibiul a ajuns la rata de infectare 9. Situaţia la Bucureşti

Sibiul este primul judeţ care ajunge la incidenţă COVID-19 de 9 la mia de locuitori. Pe locul al doilea se află judeţul Cluj cu o rată de infectare de 7.42. Clujul este urmat de judeţul Ilfov (6.9) şi Timiş (6.85). În Capitală au fost raportate 1.003 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, iar rate de infectare a ajuns la 5.54.