Restricţiile din Focşani, ridicate de Ziua Naţională. Se redeschid cafenelele, restaurantele şi cinematografele

Restricţiile din Focşani, ridicate de Ziua Naţională. Primăria oraşului Focşani a anunţat redeschiderea restaurantelor, cafenelelor şi cinematografelor, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultimele două săptămâni la sub 3 la mia de locuitori.

01 dec. 2020, 15:59
Restricţiile din Focşani, ridicate de Ziua Naţională. Se redeschid cafenelele, restaurantele şi cinematografele
Restricţiile din Focşani, ridicate de Ziua Naţională

Astfel, localurile vor funcţiona cu 30% din locuri ocupate.

„Măsurile adoptate pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19 şi promovate intens în ultima vreme de către Primăria Municipiului şi-au făcut efectul, Focşaniul înregistrând în ultimele 2 săptămâni un număr de 2,34 cazuri confirmate la mia de locuitor, a anunţat, marţi, primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, conform News.ro.

Citeşte şi: Carantina în Alba Iulia, prelungită pentru şapte zile. Măsura dispusă şi în alte două localităţi

Restricţiile din Focşani, ridicate de Ziua Naţională. Cum vor funcţiona localurile şi sălile de spectacole

„În aceste condiţii, pentru următoarele 14 zile, sunt deschise publicului activităţile din interiorul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, restaurantelor şi cafenelelor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Aceleaşi măsuri sunt prevăzute şi pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, a precizat edilul Focşaniului.

Citeşte şi: Oraşul în care toţi oamenii au fost testaţi pentru Covid. Peste 70% din populaţie este infectată

Coronavirus în judeţul Vrancea

În judeţul Vrancea, au fost raportate marţi 52 de cazuri de infectare cu COVID-19. De la debutul pandemiei s-au infectat 5.521 de persoane cu noul coronavirus.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 1 DECEMBRIE. O nouă zi cu mii de infectări și 199 de decese. Record la ATI!

Marţi, 1 decembrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.272 de infectări cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: Strigătul de disperare al unei paciente internate într-un cort COVID: ”Nu cred că mai ies vie”

De asemenea, au fost confirmate 199 de decese din cauza noului coronavirus. A fost înregistrat un nou record în ceea ce privește persoanele de la Terapie Intensivă: 1.259 de pacienți la ATI în ultimele ore.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României: Medicii au plătit un tribut greu. Sunt eroii acestui an!