O reţea care introducea ilegal în ţară tineri pakistanezi a fost anihilată

Traficanţii introduceau în ţară tineri pakistanezi cu ajutorul vizelor de studenţi. Străinii ajungeau apoi ilegal în ţările Europei de Vest. Trei suspecţi au fost reţinuţi în acest caz, informează România TV.

28 ian. 2013, 06:56
O reţea care introducea ilegal în ţară tineri pakistanezi a fost anihilată

Odată ajunşi în România, pakistanezii erau duşi ilegal în Ungaria, iar de aici erau preluaţi de un alt membru al reţelei care îi transporta până la destinaţia finală adică Italia, Franţa sau Spania.

După ce au urmărit câteva luni activitatea lor infracţională, anchetatorii au intervenit duminică în momentul în care unul dintre pakistanezi încerca să scoată trei migranţi ilegal din ţară spre Ungaria.

Au fost reţinuţi atât călăuza, cât şi cei trei, dar şi şoferul român care i-a transportat până în apropierea localităţii Cenad. În acelaşi timp o altă echipă de anchetatori l-a reţinut pe liderul reţelei la o pensiune din Timişoara.

Fiecare transfug plătea câte 500 de euro pentru a ajunge în vestul Europei.

Pakistanezul călăuză este una dintre persoanele atacate în urmă cu o săptămână la o pensiune din Timişoara de către un jandarm şi complicele acestuia.

În acest moment atât călăuza, cât şi şoferul român dar şi liderul reţelei au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT.