Reţea internaţională de traficanţi de droguri, destructurată de DIICOT. Vezi cum proceda gruparea

O reţea internaţională de traficanţi de droguri care acţionau în Asia şi în Europa, a fost destructurată de DIICOT. Aceştia au folosit România drept ţară de tranzit pentru a transporta substanţe folosite la fabricarea drogurilor sintetice.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 14:03
Reţea internaţională de traficanţi de droguri, destructurată de DIICOT. Vezi cum proceda gruparea

Mii de kilograme de astfel de substanţe au fost aduse din China de o reţea de traficanţi condusă de un belgian şi un olandez, informează România TV. Valoarea de piaţă a drogurilor fabricate cu precursori se ridică la 60 de milioane de euro.

Procurorii DIICOT, Structura Centrală, au început urmărirea penală faţă de un număr de cinci învinuiţi, membri ai unei grupări infracţionale organizate, cu privire la care există suspiciunea că fac parte dintr-o reţea internaţională specializată în deţinerea şi transportarea unor mari cantităţi de precursori ai drogurilor, ori pre-precursori ai acestora, pe ruta China–România–Europa de Vest, în vederea producerii de droguri sintetice, informează DIICOT.

În cursul anilor 2012 şi 2013 învinuiţii au efectuat mai multe importuri, folosind documente vamale nereale, din China în România, de APAAN (alpha-phenylacetoacetonitril), piperonal şi glicidat de PMK, toate aceste substanţe fiind destinate producerii de droguri sintetice de mare risc (amfetamină, metamfetamină, MDMA), în laboratoare clandestine din ţări situate în Europa de Vest, în special Olanda.

Cantitatea totală de pre-precursori şi precursori de droguri importată în perioada menţionată este de aproximativ 11 tone.