Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar, făcută de Mirela Vaida

Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar, făcută de Mirela Vaida. Este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV din România, dar şi o gospodină desăvârşită. Artista găteşte destul de des, alături de cei trei copii, şi împărtăşeşte reţelele cu prietenii virtuali.

18 ian. 2022, 12:30
Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar, făcută de Mirela Vaida
Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar

Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar. „Aluatul pentru covrigei și brânzoiace trebuie sărată. Poate nu ați mai văzutm mai văzut așa ceva, dar la noi în Moldova se face, mai ales primăvara”, spune Mirela Vaida în vlogul de pe Youtube.

Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar. Ingrediente

-aproape un kilogram de făină albă de calitate

-unt la temperatura camerei

-sare grunjoasă de Himalaya

-2 plicuri de drojdie uscată

-lapte călduț

-apă minerală

Ingredente pentru umplutura brânzoiacelor: ceapă verde, mărar, castraveți, brânză sărată, un ou.

Citeşte şi: Mirela Vaida, în costum de baie la început de an: „8 ore am stat la plajă”

Mod de preparare brânzoiace cu ceapă verde și mărar

Într-un bol se pune aproape un kilogram de făină și sare grunjoasă. Se adaugă drojdia dizolvată în puțin lapte cald. Se pune și untul care a fost tăiat cuburi. Se toarnă puțină apă minerală. Se adaugă lapte și se amestecă bine. Se lasă aluatul la dospit. Bolul trebuie să stea acoperit o vreme.

Între timp se face umplutura pentru brânzoiace din toate ingredientele de mai sus. Se amestecă ingredientele alături de sare și puțin unt. Se pot face brânzoiacele și cu telemea de vacă. Ceapa verde se poate înlocui cu una roșie sau galbenă. Se adaugă și puțin ulei de măsline și se amestecă bine totul. Se pune albușul de la un ou și se amestecă din nou

O tavă se unge cu unt și se întinde aluatul pentru plăcinte. Aluatul tăiat pătrate se umple cu ceapă verde, brânză și mărar. Brânzoiacele se ung cu un ou bătut. Se dă tava la cuptor până când brânzoiacele se rumenesc deasupra. Brânzoiacele trebuie să stea circa 40 de minute la cuptor.

Sfat: cuptorul trebuie să fie încălzit cu circa 10 minute înainte

Spor la treabă și poftă bună!