Rețeta de budincă de brânză de vaci și griș care te va face să te lingi pe degete! E gata în doar câteva minute

Sunt momente în care pofta de ceva dulce poate deveni de-a dreptul copleșitoare! Poate că nu avem mereu timp pentru a ne petrece ore întregi în bucătărie pentru un tort extrem de complicat sau poate, pur și simplu, nu ne face plăcere să dedicăm prea mult timp gătitului. În astfel de situații trebuie să știm că există câteva rețete care ne pot salva. De exemplu, o budincă de brânză de vaci cu griș ne poate îndulci, fără să depunem prea mult efort în prepararea ei.

14 mart. 2023, 19:40
Rețeta de budincă de brânză de vaci și griș care te va face să te lingi pe degete! E gata în doar câteva minute

Dacă ești îndrăgostit de dulciuri,dar nu vrei să riști să pui prea multe kilograme și, în plus, nici timpul nu este de partea ta, trebuie să știi că există rețeta perfectă pentru tine! Budinca de brânză de vaci și griș se prepară cât se poate de simplu și nu ai nevoie de prea multă experiență pentru a reuși să faci acest desert. Creatorul digital, Mădălina Andreescu, a prezentat această rețetă pe blogul ei. Aceasta a demonstrat că pașii sunt extrem de simplu de urmat, fiind la îndemâna oricui. Ai nevoie de câteva îngrediente foarte ușor de obținut și lucrurile sunt ca și făcute.

Citește și: Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese

Ingrediente pentru budincă de brânză de vaci și griș

  • 1 kg de brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 5 linguri griș* (50g)
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio
  • 2-3 linguri miere* (opțional)
  • 1/2 linguriță pudră de vanilie
  • 100 g stafide și merișoare deshidratate

Cum prepari o budincă de brânză de vaci cu griș delicioasă

Dacă vrei ca lucrurile să fie extrem de simple este recomandat să te folosești de ajutorul robotului de bucătărie. Trebuie doar să punem brânza de vaci în bolul mixerului (dacă vrem să optăm pentru versiunea dietectică a rețetei, atunci putem să folosim brânză de vaci cu 6% grăsime, așa cum a preferat Mădălina Andreescu). La aceasta adăugăm oulăe, mierea (sau tipul de îndulcitor pe care îl dorim, deși poate fi omis) și vanilia. Ingredientele se bat cu mixerul până se omogenizează.

Următorul pas presupune să adăugăm grișul, care poate fi și fără gluten, coaja de lămâie, stafidele și merișoarele (este foarte important ca acestea să nu fie confiate, doarece cele simple sunt îndulcite doar cu suc de mere). Acestea se încorporează, iar apoi se toarnă întreaga compoziție într-o tavă (15 x 22 de cm). Tava trebuie unsă în prealabil cu puțin ulei. Budinca se va coace aproximativ 40 de minute la 170 de grade Celsius. Aceasta trebuie să se rumenească și să mai tremure puțin în centru atunci când zgâlțim tava, atunci știm că este făcută.

Budina noastră trebuie lăsată să se răcească bine de tot, apoi trebuie tăiată în cuburi. Este foarte important să o tăiem atunci când aceasta s-a răcit de tot. În caz contrar, dacă o tăiem când este prea fierbinte, rezultatul nostru nu va avea un aspect estetic prea plăcut.

Citește și: Budinca de ciocolată care nu îngraşă. Poţi mânca oricât chiar dacă eşti la dietă