Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. „Gomboții” ies atât de buni, de te lingi pe degete

Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. Chiar dacă este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV din România, vedeta petrece destul de mult timp în bucătărie, iar bucatele îi ies delicioase, mai ales că a mai aflat secrete de la cei trei chefi.

02 oct. 2023, 11:05
Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. „Gomboții” ies atât de buni, de te lingi pe degete
Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley

Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. Vedeta a dezvăluit cum face ”gomboții” , așa cum se mai spun în anumite zone. Este un preparat pe cât de simplu de gătit, pe atât de gustos.

Citește și: Prăjitură pufoasă cu prune și iaurt. Secretul desertului irezistibil, pe care-l mănânci cu ochii

I-am făcut gomboți. A fost prima oară când am făcut gomboți, dar mi-au ieșit atât de buni. El a venit la mine, avusese puțină treabă la studio și a venit la mine”, spunea Gina Pistol despre ziua când l-a cucerit pe Smiley.

Rețeta de găluște cu prune, cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley

Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:

  • 15-20 de prune
  • 800 grame de cartofi
  • 300 grame de făină
  • 2 ouă
  • o linguriță de sare
  • 250 grame de pesmet
  • 100 de grame de unt
  • 100 de grame de zahăr
  • scorțișoară și zahăr vanilat

Mod de preparare

Primul pas constă în spălarea și curățarea cartofilor. După ce sunt curățați, îi puteți pune la fiert. Pentru un plus de aromă, puteți adăuga în apa în care fierb cartofii puțină scorțișoară.

În timp ce cartofii fierb, vă puteți apuca să tăiați prunele în jumătate. După ce le-ați tăiat, puteți adăuga puțin zahăr. Când cartofii s-au fiert puteți să-i pasați. După ce îi pasați, puteți pune peste aceștia sare, făina și ouă. Odată amestecate, se va forma un aluat. Ulterior, în acesta veți înveli prunele. Când aluatul este gata, puteți apă la fiert.

Într-o tigaie puteți pune unt, zahăr, pesmet și scoțișoară. Când apa fierbe, puteți pune pune biluțele formate din aluat în apa caldă. Le puteți scoate când acestea vor ieși la suprafață. Vă putețui folosi de ustensilă specială sau o lingură mai mare. Ulterior, acestea se dau prin conținutul tigăii.