Reţeta de must cu hrean a Irinei Loghin. Nouă proprietăţi tămăduitoare ale elixirului minune

Irina Loghin a dezvăluit reţeta sa specială de must. La 82 de ani, îndrăgita cântăreaţă de muzică populară reuşeşte să se menţină într-o formă fizică de invidiat datorită stilului său de viaţă sănătos.

03 nov. 2021, 21:34
Reţeta de must cu hrean a Irinei Loghin. Nouă proprietăţi tămăduitoare ale elixirului minune

Reţeta de must cu hrean a Irinei Loghin. Cunoscuta artistă are o reţetă specială de must, pe care a împărtăşit-o cu fanii şi prietenii săi.

Reţeta de must cu hrean a Irinei Loghin

Irina Loghin are grijă ca în fiecare toamnă să-şi prepare o licoare specială din struguri.Reţeta de must a cântăreţei este una specială.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor. Peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, spune Irina Loghin, potrivit click-ro.

Citeşte şi Scrub pentru corp. Ne ajută să avem pielea perfectă folosind ingrediente pe care le avem cu toţii în bucătărie

Nouă proprietăţi tămăduitoare ale mustului

Păstrează tinereţea celulelor: Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,în exces,sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor – mai ales la nivelul pielii.

Previne cancerul: Rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor e un permanent obiect de studiu pentru oncologi.

Protejează neuronii. Numeroase studii au arătat că mustul menţine în stare bună neuronii,limitând pierderea celulelor cerebrale. De asemenea, licoarea din stuguri blochează, parţial, evoluţia maladiei Alzheimer. Se pare că există o legătură directă între consumul de must şi memorie,capacitatea motrică şi facultăţile cognitive.

Accelerează tranzitul intestinal. Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de-a regla digestia. Prin urmare,câteva pahare de must pot să combată,în mod eficace,constipaţia cronică.

Scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare. Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine,a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare,consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.

Ocroteşte ochii. Consumul mustului previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală).

Are efect antiartroză. Mustul are capacitatea de a diminua durerile articulare.

Limitează inflamarea prostatei. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante, mustul limitează neplăcerile cauzate de mărirea prostatei.

Blochează luarea în greutate. Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate,împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului,producătoare de insulină, potrivit clickpentrufemei.ro.

Citeşte şi Cum se face mustul de struguri. Ce conţine şi de ce e mai bun ca orice suc natural