Rețeta de negresă cu nucă și gem care îți va îndulci Postul Paștelui! Nu e deloc costisitoare și este absolut delicioasă

Suntem în plin post al Paștelui, iar gospodinele caută variante pentru a pune pe masă o gamă cât mai variată de preparate potrivite pentru această perioadă.

25 mart. 2024, 21:01
Rețeta de negresă cu nucă și gem care îți va îndulci Postul Paștelui! Nu e deloc costisitoare și este absolut delicioasă
Rețeta de negresă cu nucă și gem care îți va îndulci Postul Paștelui! Nu e deloc costisitoare și este absolut delicioasă

Suntem în perioada de post al Paștelui, așa că ne-am hotărât să îți împărtășim o rețetă simplă pentru o negresă cu nucă și gem. Este un desert care îi va surprinde plăcut pe cei dragi din viața ta. Iată ce ingrediente ai nevoie și cum să pregătești această gustare absolut delicioasă.

Citește și: Salamul FALS din legume, de trei ori mai scump decât un salam adevărat. Câți bani trebuie să scoată din portofel românii care poftesc la carne în Postul Paștelui

Rețeta de negresă de post cu nucă și gem este simplă și necesită puține ingrediente. Urmează acești pași pentru a te bucura de un desert extraordinar, perfect pentru perioada postului de Paște!

Această negresă de post cu nucă și gem este ideală pentru a fi savurată în timpul postului sau la orice altă ocazie specială când vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu ceva dulce și delicios. Va fi cu siguranță un deliciu pentru papilele gustative ale tuturor.

Ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • nuci măcinate sau tocate mărunt
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de gem
  • ½ cană de ulei vegetal
  • 1 cană de apă călduță
  • ½ cană de cacao
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură de post cu nucă și gem, începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă pentru copt cu ulei. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, cacaoa, nucile măcinate și sarea. Adaugă uleiul vegetal, apa călduță, extractul de vanilie și amestecul de bicarbonat de sodiu cu oțet de mere. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită și nivelizează cu o spatulă pentru a acoperi uniform suprafața. Apoi, întinde gemul într-un strat uniform peste compoziția din tavă. Acoperă cu restul de compoziție.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în mijlocul prăjiturii iese curat. După ce este gata coaptă, lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10-15 minute, apoi taie-o în pătrate sau dreptunghiuri.

Servește prăjitura de post cu nucă și gem alături de o cană de ceai sau cafea și bucură-te de savoarea ei delicioasă împreună cu cei dragi. Poftă bună!

Citește și: Alimentul dulce pe care Biserica nu-l interzice în Postul Paştelui, dar medicul Mihaela Bilic spune că ar trebui să renunțăm urgent la el