Reţeta de plăcintă cu prune şi sos de vanilie a lui Vlăduţ de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”

Vlăduţ de la "Neatza cu Răzvan şi Dani" a dezvăluit reţeta sa specială cu prune şi sos de vanilie, o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat. Este ideală pentru zilele reci de toamnă în care avem poftă de ceva dulce.

22 nov. 2021, 11:47
Reţeta de plăcintă cu prune şi sos de vanilie a lui Vlăduţ de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”

Reţeta de plăcintă cu prune şi sos de vanilie a lui Vlăduţ de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Celebrul bucătar ne sfătuiește dacă nu găsim prune proaspete să folosim prune uscat pe care le hidratăm în apă caldă cu rom, apoi le tocăm și umplem cu ele foile de plăcintă.

Reţeta de plăcintă cu prune şi sos de vanilie a lui Vlăduţ. Ingrediente

Pentru prepararea deliciosului desert avem nevoie de următoarele ingrediente:

Două pachete cu câte 12 foi de plăcintă

150 ml ulei de floarea soarelui

Un kilogram de prune mari

O sută de grame de zahăr

Trei lingurițe cu pudră de scorțișoară

O sută de grame de nuci

Zahăr vanilat

Ingrediente pentru sosul de vanilie, de post:

Jumătate de litru de lapte vegetal( de soia/orez, etc.)

30 de grame de amidon de porumb

O lingură de făină

100 de grame de zahăr pudră, cu aromă de vanilie

Un praf de sare

Citeşte şi Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă. Trucul pe care ar trebuie să îl ştie fiecare gospodină

Rețetă de plăcintă cu prune și sos de vanilie. Mod de preparare

Porniţi cuptorul la 180 de grade, apoi începeţi să pregătiţi plăcinta. Împărţiţi foile de plăcintă în două grupuri a câte 4 foi, după care folosiţi o pensulă de patiserie pentru a le unge cu ulei. Spălaţi prunele se spală, scoateţi sâmburii, după care trebuie să le tăiaţi bucăţi mai mici. Peste foaia de plăcintă de deasupra pachetului format se presară pudră de scorțișoară.

Aşezaţi prunele la unul din capetele pachetului de foi, adăugaţi miez de nucă ușor caramelizat la cuptor, după care se presară zahăr şi puțină scorțișoară pe deasupra.

Se rulează foile de plăcintă cu prunele în interior, se strâng ușor la capete și se așază în tavă. Se procedează în mod asemănător și cu celelalte pachete de câte patru foi de plăcintă.

Rulourile de plăcintă cu prune se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius, potrivit A1.ro.

Mod de preparare sos de vanilie, de post 

Într-un bol amestecaţi amidonul cu făină şi zahăr, după care adăugaţi puţin lapte rece. Amestecaţi până când se omogenizează bine compoziția. Restul de lapte se fierbe, apoi se adaugă, treptat, peste amestecul de ingrediente din bol. Când compoziția este bine omogenizată, se pune în vas și se fierbe amestecând continuu până când capătă consistență de sos.

Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte. Reţeta lui Vlăduţ

Celebrul bucătar de la „Neatza cu Răzvan şi Dani” vă propune o altă reţetă de succes, aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente

Un kilogram de aripioare de pui

Sare si piper după gust

Ulei

Un kilogram de rădăcină de păstârnac

400 de mililitri de smântână dulce

50 de grame de unt

50 de grame de fistic

Două gutui mari

2-3 linguri de sos barbeque

2-3 linguri de muștar

2 linguri de miere

2 lingurițe de chimen

coșulețe din foietaj

Mod de preparare

Gutuile și o rădăcină de păstârnac se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul încins, la o temperaturi de 200 de grade, până când sunt bine coapte.

Citeşte şi Zacusca pentru leneşi: Nu trebuie să coci vinete şi ardei. O reţetă delicioasă, gata în cel mult o oră

Restul rădăcinilor de păstârnac se curăță și se taie în bucăți mai mici, apoi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, le scurgem şi le punem în recipientul unui blender. Adăugăm untul, smântâna şi câteva felii de gutuie coaptă şi radăcină de păstârnac. Se transformă totul într-un piure cremos.

Aripioarele de pui se opăresc în supa de la păstârnac, apoi se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins.

Cele trei ingrediente pentru sos: mierea, muștarul și sosul barbeque se amestecă și se adaugă semințele de chimen ușor trase la tigaie și măcinate. Piureul de păstârnac se pune în cupele de foietaj, iar deasupra se glazurează cu puțin sos și se decorează cu fistic tocat la cuțit.

Aripioarele de pui se trec prin sosul picant și se așază pe gutuile coapte. Se presară peste ele fistic tocat, dar și chimen măcinat. Se servesc cu piureul de păstârnac din cupele de foietaj.