Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă. Trucul pe care ar trebuie să îl ştie fiecare gospodină

Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă. Pe cât este de gustos, pe atât mirosul prăjelii peştelui deranjează foarte tare. Mulţi dintre cei care au bucătărie open-space preferă să nu mănânce peşte prăjit, deoarece mirosul este puternic şi iese destul de greu.

21 nov. 2021, 09:00
Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă. Trucul pe care ar trebuie să îl ştie fiecare gospodină
Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă

Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă. Gospodinele românce au găsit soluția salvatoare prin care vă puteți bucura de pregătirea preparatelor din pește fără să vă preocupați de mirosul neplăcut ce va rămâne în urmă.

Cum să prăjeşti peştele fără să miroasă

Pentru acest truc, este nevoie doar de pește, 2 lingurițe de sare, o jumătate de pahar de făină cernută și o jumătate de linguriță de zahăr. Pentru început, peștele se spală, curăță și eviscerează, apoi se zvântă folosind prosopul de hârtie. Mai departe, într-o pungă alimentară, se combină făina cernută cu sarea și zahărul, potrivit bucatarul.eu.

Se amestecă ingredientele uscate, punem peștele în pungă și-l rotim de jur împrejur, pentru a fi acoperit în întregime de alimentele uscate. Se pune hârtie de copt pe diametrului tigăii, care se unge cu ulei vegetal, iar apoi se vor aranja 3-4 peștișori.

După acest pas, trebuie să acoperim peștele cu cealaltă parte a hârtiei, astfel încât să obținem un „buzunar”. Pliem marginile „buzunarului”, iar peștele nostru va fi în interior.

Apoi, tot ce ne rămâne de făcut este să perforăm „buzunarul” în anumite locuri, folosind o scobitoare. Punem peștele într-o tigaie încinsă uscată și-l vom prăji circa cinci minute pe ambele părți.

Citeşte şi: Postul Crăciunului 2021. Când este dezlegare la peşte, untdelemn şi vin

Peştele, un aliment esenţial în alimentaţie

Indiferent că-l prepari la grătar, saramură sau în cuptor, peștele este sățios și delicios, fiind preferat atât de cei mici, cât și de cei mari.

Fie că vrei să impresionezi musafirii sau te-ai gândit să intri la dietă pentru a da jos câteva kilograme, peștele poate fi un aliment esențial în alimentația ta.

Pe lângă nutrienții pe care-i conține carnea albă, gătirea peștelui are un singur mare dezavantaj, acela că miroase extrem de puternic, iar izul poate rămâne în orele în bucătărie, chiar dacă aerisește bine de tot camera de gătit.